Mennyi lenne a reális gyerektartás ebben az esetben? Mennyit ítélne meg a bíróság?
A lányom apjával 11 éve élünk külön. Egészen 2022 őszéig 30.000 Ft-ot fizetett.
Aztán tavaly nagy nehezen meggyőztem, hogy adjon többet. Mondta, hogy 35.000 Ft-ot tud adni. Mondom jó, de van karácsony, iskolakezdés, nyári tábor, születésnap. Olyankor számítok rá. Rendben, bele is ment. Na akkor 1x adott pluszt iskolakezdésre, azóta se.
Neki az új házasságából van 2 másik gyereke. Úgy tudom, azt is figyelembe veszi a bíróság.
A bére valahol 4-500.000 Ft között lehet. Ez csak sacc, pontosan nem tudom.
Ha esetleg bíróságra viszem az ügyet, van esély, hogy emelnek? Mennyi lehet a reális összeg?
A gond csak annyi, hogy havi 30 ezer Ft-ból egy gyerek havi kajája sem jön ki, ez egyszerüen nevetséges összeg. Mivel idöközben a gyerek kamasz lett, ez még inkább igaz, szóval az apa részéröl igencsak szegénységi bizonyítvány, hogy ennyit nem számít a gyereke.
Meg az erdeti megállapodás szerint a rendkivüli kiadások felét is elvileg az apa fizette volna - ezért egyezett bele a kérdezö ebbe az alacson összegbe - , amit idöközben az apa nem teljesít.
Egyébként ha a kérdezö kéri a tartásdíj újratárgyalását, az nem kerül milliókba, söt adott esetben kérhet költségmentességet is, ha alacsony a jövedelme.
És neki a havi 20 ezer Ft emelés 60 %-ot jelent pluszban! Az nem kevés, nem elhanyagolható összeg!
Feltenetöen csak szóban egyeztek meg, de ettöl eltekinve is nevetséges összeg, amit az apa fizet.
Egyébként a tartásdíj módosítását két év múlva lehet kérni, ebben az esetben meg 11 év telt el, tehát igencsak jogos az emelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!