Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi lenne a reális gyerekta...

Mennyi lenne a reális gyerektartás ebben az esetben? Mennyit ítélne meg a bíróság?

Figyelt kérdés

A lányom apjával 11 éve élünk külön. Egészen 2022 őszéig 30.000 Ft-ot fizetett.

Aztán tavaly nagy nehezen meggyőztem, hogy adjon többet. Mondta, hogy 35.000 Ft-ot tud adni. Mondom jó, de van karácsony, iskolakezdés, nyári tábor, születésnap. Olyankor számítok rá. Rendben, bele is ment. Na akkor 1x adott pluszt iskolakezdésre, azóta se.

Neki az új házasságából van 2 másik gyereke. Úgy tudom, azt is figyelembe veszi a bíróság.

A bére valahol 4-500.000 Ft között lehet. Ez csak sacc, pontosan nem tudom.

Ha esetleg bíróságra viszem az ügyet, van esély, hogy emelnek? Mennyi lehet a reális összeg?

2023. okt. 21. 20:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy ezt honnan veszitek, hogy nem tudja, hogy a 2 új gyerkőcnek is jár? Sehol nem írt ilyet a kérdező. Sztem ilyen helyzetben sok mindent néznek, pl hogy te mennyit keresel, dolgozik-e az új feleség, stb. Mert ha te pl dolgozol vagy el tudsz menni dolgozni nagyobb gyerek mellett, az új feleségnél meg mondjuk még pici az egyik, akkor ott nyilván apukának többel kell beszállni.
2023. dec. 17. 13:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
12-es: tényleg mindegyik gyereket figyyelembe veszik, de kizárólag az apa keresete számít, az anyáké nem, itt az apa hozzájárulásáról van szó.
2023. dec. 17. 14:45
 13/20 anonim ***** válasza:
44%
13as én pont egy ügyvédtől hallottam, hogy azt is nézik ilyenkor, ugye most itt màr nem a megállapításról van szó, maximum emelést tudna kérni a kérdező és ilyenkor nagyon sok mindent vizsgálnak, illetve azt is meg kell kőkeményen indokolni, hogy miven változtak azóta a körülmények ami miatt kéri az emelést
2023. dec. 17. 15:08
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
A változást elég könnyü megindokolni, az összeget 11 éve állapították meg, azóta a a gyerek megnött, több rá a költség, az adott összeg meg azóta fizetöértékben is jóval kevesebbet ér.
2023. dec. 17. 15:13
 15/20 anonim ***** válasza:
27%
Ha utána nézel ez pont olyan amit nem fogadnak el indoknak. Illetve ha Anyuka is azóta többet keres, apukának pedig lett 2 gyereke pont elég indok, hogy elutasítsák a kérelmet. Nem azt mondom hogy ez így rendben van, viszont a jog ilyen sajnos. Amúgy szintén egy ügyvédtől hallottam, hogy ő azt szokta javasolni Anyukáknak, hogy pereskedés helyett inkább költsék a gyerekre azt a pénzt, ugyanis egy ilyen per minimum 1 év, alaphangon az ügyvéd költsége minimum 1millió Ft. Érdemes elgondolkodni hogy havi 10-20ezer Ft emelés megér-e ennyit
2023. dec. 17. 15:19
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

A gond csak annyi, hogy havi 30 ezer Ft-ból egy gyerek havi kajája sem jön ki, ez egyszerüen nevetséges összeg. Mivel idöközben a gyerek kamasz lett, ez még inkább igaz, szóval az apa részéröl igencsak szegénységi bizonyítvány, hogy ennyit nem számít a gyereke.

Meg az erdeti megállapodás szerint a rendkivüli kiadások felét is elvileg az apa fizette volna - ezért egyezett bele a kérdezö ebbe az alacson összegbe - , amit idöközben az apa nem teljesít.

Egyébként ha a kérdezö kéri a tartásdíj újratárgyalását, az nem kerül milliókba, söt adott esetben kérhet költségmentességet is, ha alacsony a jövedelme.

És neki a havi 20 ezer Ft emelés 60 %-ot jelent pluszban! Az nem kevés, nem elhanyagolható összeg!

2023. dec. 17. 15:33
 17/20 anonim ***** válasza:
17es kérdés ez le lett e írva valahova ugye...
2023. dec. 17. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Feltenetöen csak szóban egyeztek meg, de ettöl eltekinve is nevetséges összeg, amit az apa fizet.

Egyébként a tartásdíj módosítását két év múlva lehet kérni, ebben az esetben meg 11 év telt el, tehát igencsak jogos az emelés.

2023. dec. 17. 16:06
 19/20 anonim ***** válasza:
58%
Egyébként gyerektartásként a nettó jövedelem 50%-át lehet az összes gyerekre nézve megítélni, ez 400 ezer esetén 66 ezer Ft gyerekenként, 500 ezer esetén 83 ezer lenne. Szóval esélyes, hogy megitélnek emelést, a jövedelem alapján is, meg egy gyerek igényei alapján is
2023. dec. 17. 16:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Sikerült valamit intézni?
2024. jan. 23. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!