13 éves lányom eddig jó tanuló volt, de most egyáltalán nem hajlandó tanulni semmit. Hogyan tudnám rávenni, mit csinálhatnék?
Nincs vele különösebb probléma, családon belül sem, nem tudnék semmi rosszat mondani. Csak a suli, nem foglalkozik vele egyáltalán, nem is érdekli. Nem szereti a tanárokat és az osztálytársait sem. Itthon nem tanul, hiába mondom neki, mást csinál, ha "fenyegetném" valamivel, csak megvonja a vállát.
A tanárok meg persze jönnek hozzám, hogy valamit kezdjek vele. De ugyan mit??
Van valaki hasonló helyzetben?
Nekem mindig az jut eszembe, hogy az, hogy az ember hogy boldogul majd a munkában, nem az iskolai jegyektől függ. 9-es, a te gyereked is lehet, hogy tanul majd valami szakmát, az érettségit jobb esetben leteszi aztán lehet, hogy tök sikeres szakamber lesz belőle. A másik, meg aki kitűnő most, majd nem tud megfelelni a munkahelyén.
A tanárok hozzáállása a nagyobb gond szerintem is.
Hát csak meg kell nézni hogy sok helyen milyen tanár van.
Testvéremnek olyan tanára volt, aki ordibált velük, meg folyamatosan degradálta őket.
Engem a tanárok szerettek, a gyerekek utáltak, emiatt utáltam suliba járni. Igazából attól függ mi akar lenni. Attól függ hogy bele kell e húznia a tanulásba vagy nem.
Én is azon a véleményen vagyok hogy nem a jegyek teszik azt hogy milyen ember szakember lesz.
15 éves gyerekem van, nem értem, hogy mit értetlenkedtek, én is benne vagyok ebben. Nincs már technikum. 5 éves szakgimnáziumok vannak. 4. év végén tesz egy fél érettségit, 5. év végén a szakvizsgával együtt kap teljes érettségit.
Régi típusú technikumok- ahol 4 év után kapsz teljes érettségit, 5. év végén szakvizsgát- nincsenek. Muszáj végigjárni az 5 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!