Valami vicces story a kiskorotokkal kapcsolatosan eszetekbe jut? :-)
Kíváncsi lennék, hogy kinek - miket meséltek a szülei a kiskorával kapcsolatban (vicces "beszólások", tárgyak nevét máshogy montátok ki, stb. stb.)?
Nekem például voltak olyan szavak, amiket nem tudtam kiejteni, és egy kisit "átírtam":
Gyembi! - Gyere be!/Gyere ide!
Lengó fele! - Gugolj le!
toppa - krumpli
pa - papa
Aztán anyukám mesélte, hogy a bátyámnak (aki már 34 éves) mondta, hogy: "Gyere kisfiam! Megyünk az oviba!"
Erre a bátyám: "Anyaaa! Én nem az oviba akarok menni, én TÖNKRE akarok menniiiii!"
Kiskoromban nagyon élénken érdeklődtem a betűk és a számok iránt, talán nem is véletlen, hogy már 2,5-3 éves koromban megtanultam olvasni. Gyakorlatilag akkora volt az érdeklődésem, hogy parkolókba kellett sétálni vinni. Egyszer 2 éves koromban sétáltam a nagymamámmal, és egy bolt előtt megsimogattam egy parkoló kocsi rendszámtábláját. De ez még mindig nem elég: beindult a riasztó. A kocsi tulajdonosa ijedten rohant ki, de a nagymamám végül kimagyarázta a helyzetet. Az unokatesóm helyzete viszont cikibb volt, ő ugyanis egy traktort indított be 3 évesen. A nagypapájuk felrakta őt, az öccsét és az unokabátyját, hogy 3 fiúunoka ül a trakroron, unokabátyám viszont elindította és kiment az utcára... Megmenekülés után egyből azt mondta: "Apa megijedt, de én nem." (ez már csak így van...)
Régen nagyon szerettem Apa telefonján játszani, egyszer játék közben viszont elment a kép. Nyomogattam mindenféle gombot, hátha ezek hatására visszajön a kép. (Hát ötéves fejjel nemnagyon tudtam mit kezdeni) Vissza is jött, csakhogy utoljára a tárcsázó gombot nyomtam meg és sikeresen felhívtam a falu alpolgármesterét... xD Szerencsére Apa megoldotta az ügyet.
Anya egyszer bevásárolni ment egy papírboltba és magával vitt engem is. Olvasásmániámnak köszönhetően rengeteg márkanevet olvastam és tudtam. Bejött a papírboltba egy TV-s videófilmet készíteni, én meg elolvastam a kamerájának a márkáját és beszóltam neki, hogy "Mit csinálsz azzal a Sanyoval?" xD Gondolom, érdekesen nézhetett, mert akkor még nem voltam iskolás, és már olvastam... xD Ciki lehetett szegény szüleimnek.
Egyszer kicsi voltam, és anyámmal lent voltunk a játszótéren. Rosszul voltam, és anya megkérdezte:
- Hányingered van kisfiam?
Én meg:
- kettő, három XD
Meg mentünk az utcán, és köszöntek nekem, én meg ilyeneket mondtam: Mit bámulsz, meg mit nézel. Ez nálam szokásos szöveg volt.
Anyáék tök zavarban voltak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!