Mit tesztek, ha nem értetek egyet a párotokkal a kamasz gyerek büntetését illetően?
Férjem megbüntette a 12 évest, szerintem nem jogosan. 1 hétre eltiltotta a gépezéstől. (Napi 1-2 órát játszhatott amúgy.)
Most a gyerek lázad, ki van akadva.
Én mondtam a férjemnek, hogy szerintem nem volt jogos, akkor már legalább enyhítsen kicsit. De nem akar, ragaszkodik a büntetéshez.
Mit tesztek, ha ennyire nem értetek egyet? Van erre megoldás?
A férjem munka mellett szórólapozik. A gyerek vett magának nyár elején egy telefont, azt mondta, segít szórólapozni, és ledolgozza.
Le is telt neki, így múlt héten már nem ment segíteni. És ezen a férjem kiakadt, mert hogy attól még segíthetne. És megbüntette. Szerintem totál nem jogos.
,, És ezen a férjem kiakadt, mert hogy attól még segíthetne."
Szóval a férjed meg sem próbált beszélni vele, vagy megkérni, hogy akar-e esetleg még egy kicsit segíteni benne? Csak letelt, a gyerek abbahagyta, az apa meg megbüntette?
Meg eleve, mi köze a gyereknek a férjed szórólapozásához? Az egy dolog, hogy ő ezt csinálja munka mellett, mert szereti, hogy ha a járókelők elküldik az anyjába, vagy ahogy megkapják, el is dobják a lapot minden alkalommal. De egy gyereket ne tegyünk már ki ilyennek, súlyos mentális sérüléshez vezet az ilyen.
Annyi köze van, hogy a gyerek találta ki, hogy akkor ő segít, mert telefont szeretett volna. Ezzel nem is volt baj, ment, csinálta. Amúgy nem a szórást, csak összerakni segített itthon.
Én úgy gondolom, hogy letelt, ledolgozta, nyilván most már esze ágában nincs menni, és ez érthető is.
De hiába beszélek a férjemnek, ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig a gyereknek segíteni kell. Nem tudom miért ilyen amúgy, előtte sosem várta el, hogy menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!