Rák, daganat, tumor, halálos betegségek. Milyen előző életbeli gonoszságok büntetése lehet erre az életre nézve ez a szenvedés? Ha ez a bűnhődés, akkor vajon jóvá lehet tenni azzal, hogy végigmegy rajta az ember? Egy gyerek például mit tehet erről?
Miért pont rák, mert egy rokonod rákbeteg?
A mustárgáz, a Zyklon-B, vagy a napalm jobb?
A fenti eszmefuttatás szerint a lányom biztos valami bűnöző lehetett előző életében, hiszen "alig" 29 kemo és néhány műtét kellett a gyógyulásához!
Bár azt hiszem, mi jobban szenvedtünk mint ő! Akkor biztos inkább nekünk szóló bünti volt ez!
elvileg a szülők bűnei 7-ed íziglen csapnak vissza büntetésként a leszármazottakra (Biblia sz.)
és vannak betegségek, amik 7-ed íziglen visszamenően örökölhetők (Orvostudomány sz.)
érdekes a hasonlóság...
Hát akkor nagypapám biztos hogy nagyon szörnyű ember volt az előző életében, mert 24 év alatt nem találkoztam nála tisztességesebb, szerényebb és odaadóbb emberrel. Ha 64 év alatt nem sikerült kijavítania az előző élete bűneit, hát nem tudom mit mondjak... már lassan 10 éve hogy tüdőrákban meghalt, de még most sem tudom elhinni hogy ennyit kellett szenvednie. Egyszerűen igazságtalan.
Na de nem ezt kérdezted... ezeknek a betegségeknek semmi közük az előző életedhez (mert nincs előző életed), esetleg a mostanihoz lehet közük, például rengeteg vegyszer van ami rákot okoz. Nem kell mindenbe természetfelettit látni.
Na, ezzel fel lehet húzni. Ez a legálságosabb, legocsmányabb gondolkodás, hogy az ilyen emberek azért betegek, mert "előző életükben" valami rosszat tettek.
Aki így gondolkodik, az rossz ember. Nem csak buta, hiszékeny, de egyenesen rossz. Tudom, hogy nehéz belegondolni és feldolgozni, hogy ilyen szörnyű betegségek ragadnak el olyan sok embert, de aki lát egy rákos gyereket, és képes arra gondolni, hogy "előző életében" biztos rossz dolgokat tett és így bűnhődik, az lelki nyomorék.
8/8: tökéletes megfogalmazás.
Végesből sosem foghatjuk fel igazán a végtelent-így a kapcsolódásokat sem láthatjuk egészen át,de ha csendben maradunk és figyelünk,sok mindent megsejthetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!