Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a büntetése két gyerek...

Mi a büntetése két gyerek rongálása?

Figyelt kérdés

Lekameráztam ahogyan két gyerek egy kb.5.-es és egy 9.-es nem tom az életkorukat. Szóval a biciklim kerekeit kilyukasztották. A munkám egy órányi gyaloglásnyira van. Nagy szükségem van a biciklimre. Nem tom h feljelentsem -e őket. Annyira nem kivehető a felvétel. De máskor is kilyukasztották a szomszédaim biciklijüket stb.

A rendőrök nem mondták meg h mi lesz a büntetésük. A büntetőjogi dolgokat hiába olvasom nem értem. Csak meg akarom mondani nekik h mi lesz velük, h felfogják stb.

Mi a büntetésük?

Köszi.

2020. ápr. 23. 17:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ez ahhoz nem akkora "súlyú" dolog, hogy komolyabban foglalkozzanak vele - főleg, hogy a kb. 5.-es gyereket azt se biztos, hogy egyáltalán büntetni lehet, inkább elkönyvelik gyerekcsínynek. Főleg, ha maga a felvételen sem annyira kivehető az arcuk.

Inkább a gyerekeket kéne valahogy utolérni, vagy a szüleit és velük elbeszélgetni, írod, hogy máskor is lyukasztgattak bicikligumikat, tehát akkor valószínűleg nem először láttad őket.

Emellett pedig megoldani a bicikli biztonságos, idegeneknek nem hozzáférhető helyen való tárolását.

2020. ápr. 23. 17:41
 2/10 A kérdező kommentje:

a közös szertárba rakjuk a bicikliket.

sajnos a közösképviselő nem hajlandó kamerát felszerelni, míg mindenhol van.

na és legközelebb a féket vággja el???

amúgy nagyon drága a kerekek...

gyerekcsíny??? hát már túl régóta csinálják...

nem foglyák abba hagyni ha nem büntetik meg egy kicsit sem. a rendőrök nem mondtak semmit sem.

2020. ápr. 23. 17:59
 3/10 A kérdező kommentje:
az anyjukat lehet büntetni?
2020. ápr. 23. 18:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Akkor ezekszerint panelról van szó. Az pedig azt jelenti, hogy vagy maguk a gyerekek, de minimum valamelyik rokonuk a lépcsőházban lakik (különben nem jutnának be eleve).

Szomszédokat végigkérdezted már, esetleg nem tudják-e kik ezek, hova valók stb?

Addig is legyél résen, figyelj a lépcsőházban és környékén, hátha látod ismét őket, olyan helyzetben amikor el is lehet csípni őket.

A biciklidre ha esetleg húzol addig is egy ponyvát a pincében?

2020. ápr. 23. 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Gyerekeken mit akarsz feljelenteni? Gyerekek jogilag nem buntethetoek!
2020. ápr. 23. 18:28
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Ne cseszegesd a kolykoket annyit es majd nem fognak borsot torni az orrod ala ... legjobb, ha meghivod oket egy fagyira es megkered, hogy a szomszed bringajat tegyek tonkre, ne a tiedet.
2020. ápr. 23. 18:31
 7/10 A kérdező kommentje:
a szomszédok éjjel nappal fenn vannak s rohangálnak a folyosón. 4emeletes. én a gyerekeket nem bántottam. nemrég egy felnött nővel kicsit vitatkoztam. azt mondják a tobbiek h ő busszúbol a gyerekeit rámuszitotta. mert az az o gyerekei... pedig a végén normálisan megbeszéltuk a dolgot.....
2020. ápr. 23. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
12 év alatti gyerek nem büntethető, 12-14 éves erőszakos bűncselekményért már javítóintézetbe kerül. 14-18 közti szabálysértési értékre (50 ezer alatt) elkövetett első rongálást még megússza, másodiknál javítóintézetbe kerül.
2020. ápr. 24. 14:26
 9/10 A kérdező kommentje:

a szomszédoknál sokszor rongáltak. nekem 55 000ft-os kárt okoztak.

a rendőrség annyira büdös dolgozni h engem kértem meg arra h kérjem meg a szomszédokat arra h írják le a panaszaikat stb.

de naná h csak odajönnek nekem panaszkodni, de nem írják le.

ostobák a rendőrök, ostobák a szomszédaim.

gyáva férgek mind.

nem először van az h feljelentek valakit s a rendőrök helyett kell dolgoznom.

hiába van videófelvétel....

undorító ez az ország!

seggfaj gyerekek, lusta disznó rendőrök és fűben lapító sz@rkupac szomszédok.

semmi nem lesz ebből...

már 6 éve folyamatosan rongálnak.

sztem már idősebbek csak annyira buták h megbuktak...

mert amúgy nem is nagyon jártak suliba.

2020. ápr. 25. 12:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi lett az ügyből, kérdező? Megtérítette valaki a károdat? Megbüntették őket, akik a kerekeket lyukasztották ki? Már nem csinálják többet?
2020. dec. 17. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!