Milyen szlengeket használnak mostanában a kamaszok, és mi mit jelent?
8
Latod ez jó példa volt arra amit megfogalmaztam a 2-es válaszomban. Arra hogy mindig van valami új amiről nem hallott valaki(nem sértés ne ertsd félre, ez teljesen természetes :D). A bullyingol meg a shamingel nem egy uj fogalom, legalább 4-5 éve ha nem több éve használatban van.
Nekem pl az incel volt uj amivel az elmúlt pár napban találkoztam itt gyakori kérdéseken. De eleg hosszadalmas nem egy szóval leírható fogalom ez.
Kicsit más, de hasonló ezekhez:
Én egyszer azt hallottam bátyám gyerekeitől, hogy "biril". Hogy van egy okostelefonos játék, melynek neve "biril". Aztán érdeklődésemre kiderült, hogy a "biril" az "bí ríl" azaz "be real" és valami olyasmit jelent, hogy amikor kapsz egy jelzést, akkor egy percen belül készítened kell magadról egy képet és feltöltened. És ez egy játék.
11, én írtam ezeket, igazad van, én kb az elmúlt 1 évben hallottam csak. öreg vagyok, na, meg nem vagyok tinik társaságában. 😀 Angolul hallottam már persze, csak így magyar szövegkörnyezetben nem szerepelt gyakran, már ami elém került.
A többi számomra új szót, amit hallottam, azt már leírták itt. 🙂
Boomer [búmer]= olyan ember, aki nem érti a fiatalokat, "öreg"
Karen = idegesítő nő
side eye [szájd áj] = "oldalszem", nagyjából tényleg ezt jelenti, a szeme sarkából csúnyán néz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!