Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen szlengeket használnak...

Milyen szlengeket használnak mostanában a kamaszok, és mi mit jelent?

Figyelt kérdés
Még 30 se vagyok de eskü egy kukkot se értek a játszótéri kamasz kommunikációból, légyszi írjatok pár dolgot
2023. júl. 25. 21:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

8

Latod ez jó példa volt arra amit megfogalmaztam a 2-es válaszomban. Arra hogy mindig van valami új amiről nem hallott valaki(nem sértés ne ertsd félre, ez teljesen természetes :D). A bullyingol meg a shamingel nem egy uj fogalom, legalább 4-5 éve ha nem több éve használatban van.

Nekem pl az incel volt uj amivel az elmúlt pár napban találkoztam itt gyakori kérdéseken. De eleg hosszadalmas nem egy szóval leírható fogalom ez.

2023. júl. 26. 10:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A bitch mint k rva szót használják úgy hogy barátnő vagy csajszi.
2023. júl. 26. 10:45
 13/22 anonim ***** válasza:
69%

Kicsit más, de hasonló ezekhez:

Én egyszer azt hallottam bátyám gyerekeitől, hogy "biril". Hogy van egy okostelefonos játék, melynek neve "biril". Aztán érdeklődésemre kiderült, hogy a "biril" az "bí ríl" azaz "be real" és valami olyasmit jelent, hogy amikor kapsz egy jelzést, akkor egy percen belül készítened kell magadról egy képet és feltöltened. És ez egy játék.

2023. júl. 26. 11:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

11, én írtam ezeket, igazad van, én kb az elmúlt 1 évben hallottam csak. öreg vagyok, na, meg nem vagyok tinik társaságában. 😀 Angolul hallottam már persze, csak így magyar szövegkörnyezetben nem szerepelt gyakran, már ami elém került.

A többi számomra új szót, amit hallottam, azt már leírták itt. 🙂

2023. júl. 26. 12:02
 15/22 A kérdező kommentje:
Most egy eszembe jutott, valami olyasmit hallottam hogy goat vagy goal (??) De nem hiszem hogy a kecskére gondoltak :D
2023. júl. 26. 17:16
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A goat lehetett, általában egy olyan személyt jelöl meg aki a legjobb valamiben (pl sport, harc stb) . Hogy miért pont a kecskét használják erre azt már ne kérdezd :D
2023. júl. 26. 17:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
G.O.A.T=greatest of all time= a valahavolt legjobb. Főleg sportolókra használjàk
2023. júl. 26. 17:35
 18/22 A kérdező kommentje:
Jézusom köszönöm életembe nem jöttem volna rá. Szóval igazából ezek nem is igazán szlengek csak átvesznek pár szót az angolból meg rövidítések max.
2023. júl. 26. 18:49
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezek főleg az általanos szlengek, amiket a közösségimédiákban hasznak. Minden barátikörnek megvannak a maga szólásai,röviditései.
2023. júl. 26. 20:20
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Boomer [búmer]= olyan ember, aki nem érti a fiatalokat, "öreg"

Karen = idegesítő nő

side eye [szájd áj] = "oldalszem", nagyjából tényleg ezt jelenti, a szeme sarkából csúnyán néz.

2023. júl. 27. 22:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!