Komolyan én reagálom túl?
Amikor én kamasz voltam, kb mindent tiltottak a szüleim. Pintosabban anyám és nevelőapám, apukám meghalt.
Suli után irány haza tanulni, hazimunkát csinálni.
Már végzős középsulis voltam, tehát 17-8 éves, mikor elmehettem a barátaimmal bulizni. De utolsó busszal (22:40) haza kellett mennem. Nem aludhattam sehol. 19-20 voltam már, mikor első buszig voltam elemgedve. Akkor lehetett először pasim is.
30 éves vagyok.
Most a hugom 15éves. Iszik, cigizik, minden hétvégén buli. Mar ezzel sem értek egyet.
Tegnap láttuk a városban. A város közepén egy falatnyi bikinifelsőben, épp takarta a már nőies melleit. Mellette forrónaci, így vonult 5 fiú tarsaságában. Cigivel, borosüveggel a kezében. Mint egy hivatásos, komolyan. Én nagyon kiakadtam.
Egyből hívtam anyám, tudja-e, hogy a hugom így sétállgat a városban? Annyi volt a válasz, hát megy siófokra bulizni.15évesen bakker.
Mondom anyámnak és ha valaki megerőszakolja?! Ilyen öltözetben ne csodálkozzon. Hát ott a barátja, majd megvédi. (A barátja 17éves, vaságyastól 40kg).
Most én vagyok a család hülyéje, mert ezt meg mertem jegyezni, mert a mai világban teljesen elfogadott viselkedés ez.
Komolyan velem van a baj?
Én a lánnyal nagyjából egyidős vagyok , de egyet tudok érteni a kérdezővel .
Talán a kérdező szülei felismerték , hogy hibákat követtek és túl szigorúak voltak , ezért most átestek a ló túloldalára, a lányuk nevelésével kapcsolatban . Érthető, hogy a kérdező aggódik a húgáért , vagy nem tartja helyesnek és igazságosnak sem , hogy őt abszolút máshogy nevelték.
Amúgy meg nem értem a válaszadók nagy részét, szerintük ez a viselkedés 15 évesen elfogadható?
Nálunk is hasonló volt. 11 év van köztem meg öcsém közt, engem nagyon óvtak a széltől is, szigorúan fogtak, vele jóval megengedőbbek voltak szüleim.
Szerintem egyik véglet se jó. Hagyni kell szórakozni, bulizni a kamaszokat, de ne hagyjuk már, hogy 15 évesen alkoholista meg láncdohányos legyen, meg úgy öltözködjön, mint egy utcalány.
Annyiban igaza van a családodnak, hogy nem a te feladatod nevelni. Ha a szüleitek megengedik ezt, nincs mit tenni. Esetleg négyszemközt megpróbálhatsz beszélni tesóddal, hogy azért ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!