Másnál is kimaradt a felvilágosítás?
30 vagyok
Családi szinten annyi volt a felvilagosítás, nevelőapám kb 10éves koromban egy film olyan jeleneténél, ahol vettek egy csomag ovszert, megkérdezte böszmén: na mi az az ovszer?
Anyám részéről meg annyi volt, hogy egy könyvet nyomott a kezembe minden szó nélkül.
Suliba 5.be volt még, ofő tarrotta. De ilyen tű és cérna effektus, meg a virág és a méhecske szinten.
Nekem nem volt se otthon, se suliban. Menstruàcioròl kìnos volt anyàmmal beszèlni, pàr hònapig nem is szòltam ròla, mert tabutema volt az ilyesmi.
A gyerekemet màr kicsi koràtòl adagokban vilàgosìtottam fel. 6 ève koràra a fontosabb tèmàk mind megvoltak, de rèszleteket fokyamatosan adagolom.
Itthon abszolút semmi nem volt, csak a menstruációról beszélt nekem anyám, de akkor már 10-11 éves voltam, szóval nem sokkal később meg is jött.
Általánosban semmi, egyszer bejött a titkárnő és megmutatta hogy kell betétet rendesen használni és elcsomagolni, de csak mert egy putri volt az a hely és valaki felkente a wc-ben a vért a falra...
Gimiben a védőnő tartott a védekezésről előadást, de a 30 gyerekből 20 ellógta, különben meg nem volt rá szükség, mert az osztály nagy része nem volt már szűz, és nem is volt köztünk olyan hülye akinek 16 évesen magyarázni kellett volna.
Netről tájékozódtam én is mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!