Mikor világosítottak fel a szüleitek?
Soha.
Engem már akkor “szexuális nevelèsben” részesítettek.
Szóval sosem volt tabu, mindig korombak megfelelően beszéltek a témáról.
Mondjuk óvodás 5 évesen már tudtam, hogy hol jön ki a gyerek..nyilvan a hogy megy be azt később 7-8 voltam.
Amikor barátom lett,( még nem is olyan), akkor pedig csak újra feldobta anyu, hogy ugye tudom mire kell figyelni, ha nem nyugodtan kérdezzek. Kell-e plusz pénz.. gondolkodtam-e, hogy tabletta is legyen-e az óvszer mellett, mert az a betegségek miatt legyen..
Szóval azt mondom nem volt tabu sosem
Apuval sem.
36 vagyok
11-2 évesen hozzámvágott egy könyvet, olvassam el.
Ezzel letudta a mensi/szex és minden ilyesmi felvilágosítását.
A mai napig tabu az efféle dolog. 30 vagyok, 2x szültem, de a mai napig nem tudok vele beszélni pl a szülésről sem. Otthagy, az tabu, magánügy.
Én kaptam egy könyvet és én olvasgattam is,mert érdekes volt (direkt tini lányoknak szólt)+emlékszem,hogy általános 5. vagy 6. osztályban volt felvilágosító óra külön a fiúknak és külön a lányoknak. Szerintem tök hasznos volt,mert lehetett kérdezgetni és normálisan válaszoltak is.
Anyám szerintem folyamatosan csepegtette az infót,nem emlékszem nagy beszélgetésre. Apuval semmi ilyenről nem lehetett beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!