Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 8 éve váltunk el. 11 éves...

8 éve váltunk el. 11 éves lányom az anyjával egy közel 10 ezer lakosú kisvárosban él, én a fővárosban, itt is nőttem fel. Nem tudom megítélni, hogy a 11 éves lányom elmehet-e a 11 éves barátnőjével sétálni a városba, biztonságban vannak-e?

Figyelt kérdés
Bennem rossz érzést kelt, aggódom, szerintem nem kéne 11 évesen csavarognia, az anyja szerint viszont egyszerűen csak elmennek a büfébe, esznek egy hotdogot, vagy a mittudomén hova, nincs ebben semmi különös. Elsősorban kisvárosban élők véleménye érdekel. Pestiek írják oda, hogy pesti.
2023. máj. 23. 06:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Kisvárosban nőttem fel, 11 évesen már én is csavarogtam. 9 évesen egész napokat töltöttem biciklizéssel a város melletti erdőben a barátaimmal, 10 évesen egyedül mentem a barátnőimmel az ottani strandra. Most 30 vagyok, tehát bár nem tegnap volt mindez, azért nem is a rendszerváltás előtt.

A lányod anyja ott van, ismeri a gyereket, felteszem a barátait is, akikkel megy, és a környéket is. Ha ő biztonságosnak ítéli, akkor az valószínűleg az.

Most Budapesten élek, a lányaim is itt születtek, ők még nagyon kicsik az egyedül közlekedéshez, de ha majd ők is 10-12 évesek lesznek, akkor meglátjuk, hogy konkrétan melyik környéken lakunk majd és mennyire lesznek megbízhatóak, de ha a környék és a gyerek is olyan, akkor szerintem egy délutáni fagyizás a barátnőkkel simán belefér még Budapesten is.

2023. máj. 23. 09:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne mehetnének fényes nappal ketten a barátnőjével? Szerinted elrabolják a napsütésben, pláne kisvárosban? Még Pesten is elengedném, jó nyilván nem Soroksárról Újpestre, de a környéken simán.

Mitől félted amúgy, mi a félelmed, hogy mi bajuk lesz? Gondolom el nem tévednek...

2023. máj. 23. 09:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kisvárosban simán, ismerős terepen pláne. Pesten csak akkor, ha megmondja, hova mennek, hogyan és mikor ér haza. Csak rövid időre, de elengedném, ha tudom, hova megy.
2023. máj. 23. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:
92%
Nekem volt olyan, hogy ismerős szólt, tudom-e hol a gyerek és mit csinál. Szóval ott egymásra is figyelnek az emberek, általában ismerik is egymást. Ha gáz lenne, hamar megtudnám...
2023. máj. 23. 10:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szentendrén nőttem fel, 11 évesen már egyedül jártam a fél órára lévő fogszabályzásra.

12 évesen egyedül jártam haza Budapestről a gimiből, az talán 30 perc buszt + fél óra séta volt.

2023. máj. 23. 12:13
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

megyeszékhelyen nőttem fel, 9-10 évesen már teljesen megszokott volt, hogy a saját kerületünkben, meg a belvárosban ahol sokat tartózkodtunk egyedül mehetünk papírboltba vagy fagyizóba a barátnőkkel/szomszéd gyerekekkel.

unokahúgaim kisvárosiak (kb 15.000 lakos), helyben nyugodtan szervezhetnek a 10 év körüliek programot maguknak, átmennek egymáshoz játszani, a játszótérre, egy szabály van, miután van egy folyó a város közepén, a töltésre tilos felnőtt kíséret nélkül feljárni, és a hídon is csak kísérettel lehet átkelni (keskeny, rossz betonú, nagy forgalmú híd)

nem fogjuk itt a gyerek anyját szidni, csak azért mert te bezárnád legszívesebben egy szekrénybe, bocsi. különben is, mire így más, bezárt kamaszokban megjelenik majd a csavargási vágy és elkezdenek szökni és kamuzni, neki nem lesz benne semmi izgalmas vagy csábító, hiszen világéletében mehetett egyedül sétálni.

2023. máj. 23. 14:16
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten sem valami számukra ismeretlen városrészben fognak csavarogni, hanem gondolom arrafelé, ahol laktok vagy ahol a barátnő lakik. Mivel gondolom rendszeresen megfordul nálad, ismeri a környéket annyira, hogy eligazodik benne. Szerintem napközben nem kell félni.

Budapesten nőttem fel és engem is elengedtek már ilyen helyekre felső tagozatos koromban.

2023. máj. 23. 15:52
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, a #3-ast leszámítva.
2023. máj. 23. 21:52
 19/19 anonim ***** válasza:

ksh szerint 60000-res városban élek. 11 évesen már egyedül mentem iskolába mindennap meg haza, gyalog vagy busszal, olykor késő este is.

7 éves korom óta buszoztunk bátyámmal felnőtt nélkül, aki akkor 9 volt.

jan. 11. 19:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!