Aggódjak egy kis fogyás miatt?
12 éves fiam az elmúlt 1 hónapban 4kgt fogyott. Ti aggódnátok emiatt?
Nem szoktam mérni, de 1 hónapja mikor mértem magam, pont bejött a szobába, és ráállt ő is.
Most viszont feltűnt, hogy mintha fogyott volna ezért mértük meg.
Nem tudom mennyire normális ez ilyen korban.
Ha úgy nézzük akkor normális. Ugye egy egészséges fogyás üteme 1 hét/1 kg
És egy hónap ugye meg 4 hétből áll. De szerintem ez a legkevésbé valószínűbb hogy direkt fogyott, hiszen csak 12 éves és fiú. Ennyi időseket aligha foglalkoztat a fogyás, pláne fiúkat. Mondjuk ez attól is függ milyen magas és hány kg. Meg persze nem biztos hogy jó a mérlegetek, nem mondom azt hogy 4 kg-ot tévedne, de simán lehet hogy csak 2 kg az mondjuk. Meg persze az általános súlyingadozás is benne van, egy nap alatt sokat "változik" a súlyunk. De úgy gondolom ha baj lenne akkor tuti nem állt volna rá ő is a mérlegre előtted, hanem ellenkezőleg titkolná a súlyát.
Nem fogyózik. Nem érdekli a súlya. Azért fordult meg a fejemben, hogy esetleg baj lehet, mert sokat eszik. Nem anorexiára vagy bulémiára gondoltam, hanem esetleg valami anyagcsere problémára.nem túlsúlyos.
61kgról ment le 57re.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!