Nem akar tanulni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Fiam 13 éves. Kicsi kora óta problémás. Először magatartási problémák, majd jöttek a tanulási gondok. 7. osztályos, évvesztes. Rendkívül intelligens, okos gyerek, ezért is bánt, hogy csak azt tanulja, ami neki tetszik. Megpróbálja letagadni a leckét, minden nap hallgatom, hogy ebből nincs lecke , meg abból sincs. Nem akar nekiállni tanulni, ha hazaér, mindig halogatja. Az ellenőrzőjébe nem írja be a jegyeit, csak fogadó órán szembesülök az osztályzatokkal. Sokat veszekedünk emiatt. Emellett szemtelen lett, flegma és lusta. Nem tudom, mit tegyek. Ez az év már a továbbtanulásban is számít. Adnátok ötleteket, ti mivel vennétek rá a tanulásra, a normálisabb viselkedésre?2010. okt. 10. 17:19
1/5 anonim válasza:
egy kicsit próbálhatnád ösztönözni vagy addig nem szállsz le róla amég nem tanul esetleg eltilthatnéd attől amit tanulás helyett csinál és unalmában fog tanulni. és is ugyan így csináltam ebben a sorrendben és a lányom a 3,2-es átlagát feljavította 4,3-ra. most már ő is belátja, hogy helyesen jártam el.
2/5 anonim válasza:
Esetleg ha nincs jobb megoldás mondhatod neki hogy ha belehúz a tanulásba akkor kaphat valamit amit nagyon szeretne.
Nem tudom ez mennyire lenne hatásos :S
17/L
3/5 anonim válasza:
Miért nem beszélget el vele komolyan az apukája? A fiúk jobban hallgatnak az apjukra,mint az anyjukra.
4/5 anonim válasza:
Hát én is 13 fiú vagyok, de ha idõnként olyanokat csinálok amilyet leírtál a fiadról akkor én bizony nagyon megkapom a magamét nadrágszijjal vagy pálcával a csupasz fenekemre :(
Nem a legkellemessebb dolog nem is ajánlom de az biztos, hogy használ.
5/5 anonim válasza:
előttem lévő:
Én azért nem ajánlanám az elverést, mrt például ha véletlen mégis becsúszik egy rosszjegy de rudja hogy ki kap érte akkor azért se fogja elmondani, mert tudja hogy akkor verést kap.
KÉRDÉSRE: segítséget viszont nemtudom adni sajnálom:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!