Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak, ha úgy érzem,...

Mit csináljak, ha úgy érzem, negbuktam anyaként?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves adhds kamasz fiam, akit egyedül nevelek. Egyszerűen nem tudok semmivel hatni rá. Rángatja a vállát, semmit nem segít itthon. Kicsinek együtt csináltuk, aztán mikor 7 éves forma volt, jött az apja azzal a szöveggel, hogy minek kapcsolja be a mosógépet, minek mosogat, majd a végén b...zi lesz. És mivel apa mondta, ezért azóta semmivel nem tudom rávenni ezekre a dolgokra. Nagy nehezen kiporszívóz két hetente egyszer a szobájában, ennyi. Apuka meg láthatás után simán a szememre veti, hogy a gyerek semmit nem csinál. Mikor még együtt éltünk, a gyerek azt látta, hogy az apja otthon semmit nem csinál, csak él, mint egy here. A gyerek ugyanezt a stílust követi. Egy anyák napjára nem kaptam semmit tőle, mert az apja nem foglalkozott ezzel soha. A saját anyjának vett, nekem a gyerek nevében soha. Minden évben viszünk anyunak virágot, engem viszont minden évben kihagy. De ugyanígy szülinap, névnap, nőnap, semmire nem kapok tőle semmit. És ez nagyon rosszul esik. Beszéltünk is már róla, de ez sem érdekli. Úgy érzem, ha a fejem tetejére állok, akkor is apát fogja követni és egy önző kis dög lesz. Vagy esetleg a kamaszkor után jobb lesz?
2023. ápr. 29. 10:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Miért kéne a volt párodnak virágot venni neked anyák napjára? 😅
2023. ápr. 29. 10:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem most, még akkor, mikor együtt voltunk. Hogy megtanítsa a férfi dolgokat a fiának
2023. ápr. 29. 10:19
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Miért csinálsz meg otthon mindent neki?

Nem könyörögni kell a gyereknek.

Bi leszel a nosógéptől, akkor járhatsz koszos ruhában.

Nem tudsz megkenni egy kenyeret, akkor éhes maradsz.

Nem tetszik?

Költözz két hétre apádhoz.

2023. ápr. 29. 10:39
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Nem bi hanem b.zi
2023. ápr. 29. 10:40
 5/14 anonim ***** válasza:
27%
Te sem vegyél semmit neki hátha rájön milyen az
2023. ápr. 29. 13:04
 6/14 anonim ***** válasza:
67%
Én simán odaköltöztetném apukához. Aztán majd apuka is rájönne, mitől ki lesz b..i. Majd mikor egyik sem csinálná semmit és a kosz megenné őket, nem tenne eléjük senki a kaját majd mindegyik megtanulná hogy nem uraságok.
2023. ápr. 29. 13:45
 7/14 anonim ***** válasza:
24%
És te miért mosol meg takarítasz rá? Megmondanám neki, hogy édes fiam, én sem vagyok b.zi, úgyhogy mától csak a magam cuccaiért vállalok felelősséget. Majd ha nem lesz egy tiszta alsógatyája csak megguglizza hogyan működik a mosógép.
2023. ápr. 29. 15:18
 8/14 A kérdező kommentje:
Apuka fél évvel azután, hogy elköltöztünk, oda költözött az új nőhöz, meg annak a két gyerekéhez. Úgyhogy megoldotta, hogy legyen tiszta ruhája. Mert a régi közös otthonunkban voltam egyszer, hát majdnem sírva fakadtam, mi lett a szép otthonunkból.
2023. ápr. 29. 15:21
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Adhd-s, ez sokmindent jelenthet attol fuggoen milyen mertekben es melyik resz nala az erosebb. Ez fontos lenne a kerdes szempontjabol.

Masreszt azt is gondolom, hogy egy ilyen ferfinak akit leirsz nem is szultem volna gyereket.

Onzo dognek nevezed, de ebben benne van a kamasz dackorszak es az adhd is amire azt erzem megertobbnek es kovetkezetesebbnek kene lenned.

Nem eleg, hogy a kamaszkori hormonok alapjaraton okoznak problemakat, az adhd ratesz meg egy lapattal, erre a szulei el is valnak es gondolom mindket oldalrol azt hallgatja a masik szulo miert szemet szar.

Hat nem lennek a gyerek helyeben, lesznek meg problemai az emberi kapcsolatokkal ha senkitol se lat normalis viselkedest.

2023. ápr. 29. 17:09
 10/14 A kérdező kommentje:

Én nem bántom az apját, nem mondok róla semmit, sőt ha úgy van, ki is védem. Fordítva mondjuk ez nem mondható el. Nekem is van párom, tőle lát normális viselkedés a fiam. Igazából a figyelemmel volt gond, nem bír megülni egy helyben.

Az apáról nem derült ki az együtt élés alatt, hogy ennyire gyerek ellenes. A tesóival mindig jól elvolt, segítette őket. Meg a környezetében minden gyereket istápolt. Aztán mikor kiderült a saját gyereke problémája, akkor kijelentette, hogy ő nem ilyen gyereket akart és nem tud vele mit kezdeni. Inkább haza sem járt, míg el nem aludt a gyerek, illetve hétvégén is elment otthonról. Ha otthon volt, akkor pedig ment a gyerek cseszegetése, illetve a kötözködés velem. Na ezért váltam el, mert inkább egyedül, mint egy ilyen légkörben.

2023. ápr. 29. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!