Szerintetek egy 16 éves már szexelhet?
"Nem kell megvárja a 18 éves kort csak mert a törvény ezt írja elő."
Nagyon el vagy tévedve. A törvény nem határozza meg, hogy ki szexelhet, csak azt szabja meg, hogy kivel. Két 11 éves pl szexelhet egymással a törvény szerint. Egy 12 éves is egy 14 évessel. Egy 14 éves meg már mindenkivel.
A szexre érettségnek és a kornak sok köze nincs egymáshoz. Van aki már 14 évesen érett rá, más még 20 évesen sincs igazán készen rá.
"Két 11 éves pl szexelhet egymással a törvény szerint."
Ez az egy mondat nem igaz, a többi viszont igen.
Fő kérdés! (A leírásba nem is látok kérdőjelet...)
"Szerintetek egy 16 éves már szexelhet?"
Válaszom IGEN (9es) és levagyok pontozva 😆.
"Nem. Egészséges kamasz vàgyik a szexre. Ez mindig is így volt."
Ugyan azon a véleményen vagyunk csak máshogy írtuk...
Én épp, hogy nem töltöttem be a 15-öt, amikor elveszítettem, hatalmas szerelem volt, egyáltalán nem bántam meg. Utána 18 évesen találkoztunk a férjemmel, már 30 évesek vagyunk. Örülök neki, h előtte "éltem" kicsit, így egy pillanatig nem jutott eszembe, hogy korai elkötelezni magam örökre, vajon milyen lehet mással, stb. Tudom, hogy a megfelelő emberrel vagyok együtt szexuális szempontból is. Nyilván nem mindenkinek így alakul az élete, de sosem lehet tudni. :)
Plusz azóta felgyorsult a világ, mi is érettek voltunk 16 évesen, a mai 16 évesek meg pláne. Ha megfelelő a társ, a védekezés, a felvilágosodás, miért ne?
"Van aki már 14 évesen érett rá." Azért ezzel erősen vitába szállnék, de hagyjuk is.
Tény, a törvény szerint szexelhet, de hogy minek, azt nem tudom.
semmilyen törvény nem írja elő a 18 éves kort
én 15 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!