Normális, hogy a fiam ezek miatt haragszik rám?
20 éves a fiam ès az utóbbi években nagyon titkolózós velem szemben. Volt, hogy fél év után tudtam meg, hogy van valakije és tavaly nyáron azt hazudta, hogy a haverjaival megy Balatonra, közben egy lánnyal volt. Félre ne értsen senki, nem azzal van a bajom, hogy csajozik csak nem értem miért kell ezt előttem titkolni.
A minap ittasan állított haza és elővettem, hogy miért ilyen velem.
Azt mondta, hogy nagyon rosszul esett neki, hogy 16 évesen miután szakított a barátnőjével és elmentünk vendégségbe, akkor én elmondtam, hogy szakítottak. Meg, hogy 14 évesen állítólag lekezelően beszéltem, a szerelmi életéről. Soha nem beszéltem lekezelően max mondtam neki, hogy nem feltétlenül ő lesz a felesége.
Normális, hogy ezek miatt bezárta magát nálam?
Ilyenkor a legegyszerübb a mártírt játszani,de hát én nem mondtam semmit....
Nem bízik benned,ne csodálkozz rajta!
Velem is ugyanez történt,"ártatlan"megjegyzések,beszólogatások,pletykálkodás...azóta nem mondok el semmit!
Azért ne tegyünk már úgy, mintha ennyire jóvátehetetlen dolgot tett volna az anya. Nem mondom, hogy nem hibázott, de, hibázott, mint minden szülő, de felnőttként ne az befolyásoljon már, hogy érzékeny kamaszként mi esett rosszul. Az ember 14 évesen sok olyanon fennakad, amit jó esetben felnőttként már másképp lát. (Ez nem azt jelenti, hogy a kamaszkori érzelmi reakció nem jogos, hanem hogy ebből illik kinőni.)
Kérdező, te viszont ne hárítsd a felelősséget, a legrosszabb most, amit tehetsz, hogy "de hát nem is mondtam ilyet". Kérj tőle bocsánatot, engedj számára határokat és éreztesd vele, hogy megbízhat benned.
#14! Majdnem. Én például 41évesként válaszoltam.
Részemről hányni tudnék azoktól az emberektől, akik mindenkinél jobban tudják, hogy mi számít "nagy horderejű dolognak". Pont, mint a nárcisztikus anyám. Mi többiek tudjuk, hogy mindenkinek az a nagy horderejű dolog, amit ő annak érez. Mivel ő egy másik ember. Valószínűleg te soha nem fogsz idáig eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!