Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet spórolásra szoktatni...

Lehet spórolásra szoktatni egy kiskamaszt? Égvehagyott lámpák, felesleges nasik, üdítők, ezt kérek azt kérek stb. Nem vet fel a pénz minket, de így nem tudunk spórolni.

Figyelt kérdés
Csomagolok kaját neki, sütök otthon hogy ne kelljen venni, de nem igazán érti hogy nincs rá keret.
2023. márc. 31. 10:33
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Nem csak néha egy péksütiről van szó, sok kis felesleges kiadásról, ami szükséges azt mindig megvesszük.
2023. márc. 31. 10:35
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Az ezt kérek, azt kérek a legegyszerűbb. Nem kapsz. Vagy kapsz x zsebpénzt havonta, abból vehetsz, több NINCS. A pazarlást pedig párszor rászólsz, és ha látod, hogy szándékosan lesz*rja, akkor bünti. Ha látod, hogy igyekszik, csak nehezen megy neki, akkor szólj rá mindig, ne kapcsold le helyette, hanem küldd vissza, hogy égve hagyta a lámpát, kapcsolja le.
2023. márc. 31. 10:40
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Eddig nem te nevelted ?
2023. márc. 31. 10:46
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

"felesleges nasik, üdítők"

Azokat ki veszi és milyen pénzből?

Ha ti veszitek neki, akkor minek panaszkodsz? Ha meg ő, akkor az ő zsebpénze, amit arra költ, ami neki fontos. Nyilván, ha elfogy a pénze, akkor az is az ő baja. Nem vagyunk egyformák felnőttként sem. Van, akinek az étkezés a fontosabb, másnak az öltözködés, harmadiknak egy speciális hobbi. És ezért mindenki másra költ szívesen.

A lámpák lekapcsolása inkább csak gesztusjellegű a spórolásban. Ha nem egész éjjel marad égve vagy reggel, mikor elmentek otthonról, akkor nem sokat oszt vagy szoroz.

Nagy energiafogyasztók: elektromos fűtés ill. klíma, mosógép, mosogatógép, esetleg hűtőszekrény, fagyasztó. A többi vagy kicsi teljesítményű, vagy keveset használja az ember, ezért nincs jelentősége a villanyszámlában.

2023. márc. 31. 10:50
 5/21 anonim ***** válasza:
95%

Hát a lámpa lekapcsolás egy érdekes probléma, nekünk a közel hatvan éves apukámat nem sikerül leszoktatni róla...

A nasizás meg vásárolgatás kontroll alatt tartható. Van zsebpénz, és vége.

Máshogy nem egy 10-14 éves gyerek még nem látja a munka és a pénz közti összefüggéseket. Konkrétan van ismerős, aki felnőttként sem :-D

2023. márc. 31. 10:57
 6/21 anonim ***** válasza:
86%

a modern égőket igazából már nyitva hagyhatja, annyit nem fogyaszt, illetve a folyamatos fel-le kapcsolgatás gyorsabban elfogyaszt néhány modellt, mint az égve hagyás.

a zsebpénz dolgot meg nem értem, adsz neki egy fix összeget, ennyi van, ha elfogyott butaságokra tizedikén, akkor jövő hónapig nem vesz több csokiszeletet. állj már a sarkadra kicsit.

kérni meg lehet, kapni nem. nincs rá pénz, pont. nem kell hülyíteni a gyereket azzal hogy megveszel neki mindent, miközben a háta mögött panaszkodsz, hoyg túl sokba kerül.

2023. márc. 31. 11:21
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem a kérdést!? Gondolom te adod a pénzt a nasikára, üdítőre. Nagyon egyszerű a megoldás ,nem adsz neki rá. Probléma megoldva. Villany, nehezebb eset, sajnos állandó szájtépés. Nem direkt csinálják, tipikus kamasz viselkedés a feledékenység.
2023. márc. 31. 11:23
 8/21 anonim ***** válasza:
22%
Ezt kb 2 évesen kell kezdeni…
2023. márc. 31. 11:48
 9/21 A kérdező kommentje:

Igen persze hogy én veszem, amikor meg még van zsebpénze akkor ő.

Az egy dolog hogy ne vegyél neki. Eddig még én is értem és rájöttem. De minden nap vita hogy vegyél vegyél azt, szóval magától hogy tudnám rávezetni hogy ne is kérjen?

8. Köszönöm megjegyzésedet, 2 éves korában még nem kellett spórolunk. Viszont most kell.

2023. márc. 31. 12:01
 10/21 anonim ***** válasza:
56%
Attól még a pénz értékére mar akkor el kellet volna kezdeni megtanítani, ha már akkor is csak korlátozott mennyiségbe kapja meg amit szeretne nem pedig, jol van tessék itt van csak ne hisztizz akkor most nem tartanatok itt. Majd egyszer megérti nincs olyan hogy rávezetni ezt már meg kellet volna tanulnia de mivel nem volt rá szüksége igy most tanulja.
2023. márc. 31. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!