Hogyan vigasztalod tini gyereked, ha maga alatt van egy szakítás miatt?
Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 14:02
1/12 anonim válasza:
Nekem még baba a gyerekem, de van egy tini húgom, akinek elég zavarosan alakul a szerelmi élete, és nem teljesen testvéri a kapcsolatunk, kicsit pótanyukásabb inkább. Szakítás után jól kibeszéljük a dolgot, csajos napot tartunk arcmaszkkal és hajpakolással, megcsinálom a körmét, nézünk filmet és eszik fagyit vödörből, kiskanállal. :) Aztán ez csak egy lelki gyorssegély, de ettől jobban érzi magát. Utána később többször keveset beszélünk arról, hogy mik járnak a fejében, mit lehet csinálni, hogy ne érezze magát ilyen vacakul.
2/12 anonim válasza:
Kezdjen el egy sportot egyesuletben. Oda lehet menni akar minden nap. Lefoglalja a szabadidejet.
El kell terelni a gondolatait,ha nem hajlando mas lanyt/fiut keresni.
3/12 anonim válasza:
Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez kimaradt (ahogy anyunak is anno).
4/12 anonim válasza:
Nem traktálom mantrákkal, hülyeségekkel, meg hogy majd talál mást, ez nem a világ vége. Elfogadom azokat az érzéseket, amik épp benne vannak és hallgatok. Sírjon nyugodtan. Megkérdezem mire van szüksége.
5/12 anonim válasza:
Én legkevésbé a szüleimmel szeretem az ilyesmit megbeszélni. Persze, mindenki más, de miután szakítottam a barátommal, hiába tudom, hogy meghallgatott volna, soha nem beszéltem meg vele. Vannak barátaim, akiknek viszont elmeséltem. Kérdezd meg, hogy akar-e róla beszélni, ha igen, hallgasd meg aztán azt ajánlom, amit az 1 írt, ha azt mondja, nem, hagyd békén. Esetleg vidd el bubble teazni, starbucksba vagy amit akar:)
6/12 anonim válasza:
A lányom igényelte, hogy beszéljünk róla. Kijött a nappaliba, átbeszéltük, hogy mi volt rossz, mi volt jó, sírt is néha. Nem mondogattunk neki közhelyeket, hogy még fiatal vagy, meg lesz még ilyen, meg jön majd jobb. Hagytuk megélni a bánatát. Elmentünk sportolni együtt, sokat viccelődtünk. 1,5 évig tartott, mire újra megtetszett valaki, a mostani srác imádnivaló.
7/12 anonim válasza:
" eszik fagyit vödörből, kiskanállal"
ERRE szoktatni igencsak hülye ötlet, ettöl lesz 5 múlva súlyosan elhízott, ugyanis ezzel azt tanulja meg, ha probléma van, akkor zabálni kell, méghozzá cukorbombát!
8/12 anonim válasza:
Tehát az arcmasz, hajpakolás és a fagyi a lelki gyógyír? Sajnálom azokat, akik így élnek.
A lelki gyógyír, amikor nem baszogatod a másikat, csak ott vagy és hallgatod. Nem akarsz tőle semmit. Csak ez magas szint.
9/12 anonim válasza:
Hány éves, és mióta voltak együtt? Ezek fontos részletek, ha segíteni akarunk.
10/12 A kérdező kommentje:
17 éves lány és 10 hónapig tartott a kapcsolat. Csendes lett de most végre picit megtört a jég, ő maga kijött és elmondta minden bánatát. Nem szekáltam előtte, békén hagytam. Csak úgy éreztem, hogy valamit mondanom kellett volna, de nem sikerült, csak hallgattam. Ezért is érdekel, hogy más mit tesz, ha szomorú a kamasz gyereke, hogyan vigasztalja.
2023. márc. 19. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!