Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők,mit szólnátok, ha a 18...

Szülők,mit szólnátok, ha a 18 éves gyereked elmenne nyaralni, úgy hogy nem szól?

Figyelt kérdés

Még gimnazista lány. Barátjával (osztálytársa, 4 hónapja vannak együtt) ment Mallorca-ra. Csütörtök este elmentek randizni és pentek reggel írt, hogy kint vannak Spanyolországban, csütörtök hajnalban érkeznek haza. Én úgy vagyok vele, hogy érezze jól magát, de kicsit zavart, hogy nem szólt, férjem jobban ki volt akadva.

A hétvége meg a március 15 miatt csak 3 napot kell igazolni. Az egész út elmondasa alapján 130 ezer kettőjüknek, amit felesbe fizetnek, ezt a nyárimunkából fizeti.

Kiváncsi vagyok, hogy a többi szülő hogy reagálna, ha ilyeneket csinálna a gyereke

2023. márc. 12. 12:24
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
90%

Kitérnék a hitemből. Olyan munkám van, hogy sokszor utazom külföldre. Jó néhány éve külön élek anyáméktól saját családdal, de még így is szólok hogy X időpontban külföldön vagyok. A saját háztartásban meg aztán pláne. Micsoda szülő-gyerek kapcsolat lehet, ahol csak úgy telefonál egyet a gyerekem, hogy ja bocs, elutaztam... Gondolom az előre megvett repjegyek, foglalt szállás meg minden fel sem tűnt?

Vagy kamudélután van, vagy órási problémák.

2023. márc. 12. 13:11
 12/44 anonim ***** válasza:
86%

Nem tenné zsebre.

Ha 18, ha 30...ha otthon él ugyanaz vonatkozik rá: alap, hogy közli, hogy mikor hova megy, körülbelül meddig marad.

Ez NEM kontroll, NEM engedély-kérési kötelezettség, hanem alapvető együttélési norma, hogy tartjuk annyira a velünk együtt élőket, hogy tájékoztatjuk őket előre, hogy tudják, hol keressenek, mire számíthatnak, hogy ne aggódjanak feleslegesen.

2023. márc. 12. 13:13
 13/44 anonim ***** válasza:
90%
Az mondjuk biztos, hogy innentől a minimumot kívül a világon semmit nem biztositanek neki. Nem csütörtök este jutott ez eszébe. Meg kellett venni a repulojegyet, szállás foglalni, osszekesziteni az utazáshoz a dolgokat... Mennyi ideje titkolózott és szervezte az egészet?
2023. márc. 12. 13:14
 14/44 anonim ***** válasza:
87%

Először is nagyon elgondolkoznék hol romlott így meg a kapcsolat köztünk. Egy normál szülő gyerek kapcsolatba ez nem fér bele. Mindegy hány éves, mindegy miből fizette, biztos lenne következménye, mivel még tanuló és lóg a suliból . Nem igazolnám le neki az fix de ennyivel nem úszná meg. Gyakorlatilag hazudott, hisz ő tudta ,készült rá, ávágott nehogy ne mehessen.

Bár ha így félre lett nevelve, ennyire bizalmas viszonyotok nincs, ezen már ennyi idősen a büntetés sem fog segíteni.

2023. márc. 12. 13:14
 15/44 A kérdező kommentje:

Elmondása szerint teljesen rögtönöztek az egészet, aznap este vettek jegyet, foglaltak szállást.

Én hiszek neki.

Ha meg előre is foglalt volna az se tűnik fel, nem nézegetem a banki dolgait.

A srác amúgy megbízható jó gyerek.

Furcsállom, hogy sok szülő ennyire kilenne. Engem nem igazán hatott meg a dolog, pedig tökjó kapcsolatunk van, nyilván beszélek vele, hogy legközelebb szóljon, de nem jár majd büntetés

2023. márc. 12. 13:18
 16/44 anonim ***** válasza:
82%

Persze, aznap vett jegyet. Hagyd a kamudélutánt, elmosta voltam egy német nagyvárosban, egy héttel korábban kellett SOS jegyet vennem, 150 ezerbe fájt, a szállás éjszakánként 50-80e mozgott. Egy 18 éves tudod hol fizet ki ennyit.

Uncsi hergelő kamusztori a gyerekek alvásidejéje gyeses anyukáknak.

2023. márc. 12. 13:21
 17/44 anonim ***** válasza:
78%
*elmosta = most
2023. márc. 12. 13:22
 18/44 anonim ***** válasza:
79%
Tuti, hogy te vagy a lány, és a szüleid épp úgy kiakadtak mint az itteni válaszolók, ezért született a kérdés is. De mivel a válaszok egyhangúak voltak, be kellett dobni " én jó fej szülő vagyok" labdát.
2023. márc. 12. 13:24
 19/44 anonim ***** válasza:
84%

"Elmondása szerint teljesen rögtönöztek az egészet, aznap este vettek jegyet, foglaltak szállást.

Én hiszek neki."

Aha. Mert ez így annyira hihető. Ritka naiv vagy. Mondjuk legalább a férjemnek van némi esze.

Ha nem érted min akad ki mindenki, akkor ott komoly bajok vannak. Veled él a gyerek. Hiába 18 éves, még gyerek. Amíg te tartod el, amíg nálad lakik, amíg iskolába jár, addig gyerek. Mondjuk tök mindegy milyen korú, mert épeszű ember szól, hogy mikor hiva megy. Azon se akadnal ki, ha a férjed kozolne ma este, hogy elmegy egyet inni a havarokkal, aztán majd holnap reggel írna egy üzenetet, hogy ja, Juli, kint vagyok Máltán, majd egy hét múlva jövök haza?

2023. márc. 12. 13:25
 20/44 anonim ***** válasza:
76%
Kétlem,hogy a szülő vagy, ahogy írsz az inkább egy 18 éves lány gondolkodásmnetetére hajaz...
2023. márc. 12. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!