Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha a gyereked...

Mit tennél, ha a gyereked megütné egy osztálytársát?

Figyelt kérdés

Elcsattant egy pofon. Tudom, egy pofon sosem jogos, de ebben az esetben meg még úgy se volt az. Szóval nem volt olyan helyzet, hogy akár csak icipicit is indokolt legyen.

A gyerekem azzal védekezik, hogy indulatból tette, mert a másik gyerek beszólt neki. Tény, de nem olyat, ami miatt pofon kellett volna vágni.

Aztán bocsánatot kért, és szarul érzi magát emiatt.

Soha életében nem ütött meg senkit, soha nem mutatott agressziót senki felé. Egyszerűen nem tudom, mi történt.

Mit tennétek ebben a helyzetben?

2023. márc. 4. 10:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó,lehet nem ez volt a legjobb megoldás,de néha mindenkinek eldurran az a agya. Az a lényeg,hogy bocsánatot kért.

Kiderült,hogy mi volt az az apró beszólás?

2023. márc. 4. 12:51
 12/22 A kérdező kommentje:

Egy csoportmunka volt, a lányom elfelejtette megcsinálni a rá eső részt. Ezért a többiek megharagudtak. És az egyik lány beszólt neki, hogy reméli, hogy egyest kap, mert megérdemli.

Nem gondolom, hogy ezért jogosan járna a pofon. :/

2023. márc. 4. 13:03
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy írták ma rengeteg ilyen csúfolkodás van szóval valóban nem mindegy miért volt

Pl szekálja csúfolja valaki akkor nem csoda ha egy idő után eldurran az agya

2023. márc. 4. 13:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Lány vagyok, nem voltam verekedős. Az egyik haver anyázott egyszer, szava járása volt, depont 1 hóval anyu halála után, neki estem, nem direkt volt csak jött.
2023. márc. 4. 13:36
 15/22 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a másik lány sokszor beszólt már neki, meg sokszor viselkedett bántóan a lányommal. Aztán gondolom ez most olyan utolsó csepp a pohárban szitu volt.
2023. márc. 4. 13:44
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak egyszeri eset, akkor nem csinálnék belőle ügyet. Biztosítanám, hogy a jövőben nyugodtan elmesélheti nekem az apró bántásokat, ne magában gyűjtse. Próbálnék a nap mint nap megélt dolgaira úgy reflektálni, hogy meg tudja tanulni nem magára venni és kiadni az ilyen feszültséget.
2023. márc. 5. 10:21
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Pont olyan 5. környékén velem is megesett egy incidens, mégse lettem verekedős. Sőt velem bocsánatot se kérettek. Annyira meglepődtem magamon, hogy soha többé nem bántottam senkit.

Szerintem ha ez az első, úgy néz ki megbánta, bocsánatot kért, akkor ez így eléggé elrendeződött, és én csak akkor lépnék, ha máskor is előfordul.

2023. márc. 5. 10:33
 18/22 anonim ***** válasza:
83%

En kicsit a masik oldalon voltam, also osztalyban de nem emlekszem hany evesen, engem 3 lany lefogott es ugy utott az udvaron. Szoltam az osztalyfonoknek, szuloknek, en voltam az egyetlen aki verekedesert intot kapott pedig vissza se utottem. Engem utalt az ofo, akik vertek meg a kedvencei voltak, allitasa szerint nem szereti ha valaki arulkodik😅

Nagyon rosszul erintett az egesz, szoval az "aldozat" erzeseit tudom megerteni, de ha a gyereked tenyleg oszintet bocsanatot kert, megbanta es tanult belole akkor nem sok mas dolog van amit tenned kene.

2023. márc. 5. 11:29
 19/22 anonim ***** válasza:
85%
Hát, ha őszintén bocsánatot kért, akkor semmit. A büntetésnek az a célja, hogy belássa, hogy helytelen volt, amit csinált. Ezen meg már büntetés nélkül is túl van.
2023. márc. 6. 13:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok verekedős, de amikor az egyik osztálytársam beszólt (haláleset után) bizony szájba vágtam.

Nem pofon, hanem rendesen - és pont nem érdekelt az intő meg a "tanári elbeszélgetés". Apának elmondtam, mi volt, ő teljes mértékben egyet értett velem, mert tényleg egy mocsok dolgot mondott.

2023. márc. 6. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!