Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha a gyereked...

Mit tennél, ha a gyereked megütné egy osztálytársát?

Figyelt kérdés

Elcsattant egy pofon. Tudom, egy pofon sosem jogos, de ebben az esetben meg még úgy se volt az. Szóval nem volt olyan helyzet, hogy akár csak icipicit is indokolt legyen.

A gyerekem azzal védekezik, hogy indulatból tette, mert a másik gyerek beszólt neki. Tény, de nem olyat, ami miatt pofon kellett volna vágni.

Aztán bocsánatot kért, és szarul érzi magát emiatt.

Soha életében nem ütött meg senkit, soha nem mutatott agressziót senki felé. Egyszerűen nem tudom, mi történt.

Mit tennétek ebben a helyzetben?

2023. márc. 4. 10:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%

Hány éves a gyere?

Mit mondott neki az osztálytársa?

Tanár közbelépett?

Én átbeszélném vele,hogy ez mennyire helytelen. Emellett örülnék,hogy bocsánatot kért.

2023. márc. 4. 10:07
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
Először is ennyire azért ne fújd fel. Bocsánatot kért, ez elég.
2023. márc. 4. 10:18
 3/22 A kérdező kommentje:

Jó, én szarul érzem magam. Mert nem erre tanítottam. Soha nem ütöttük meg, sosem ez volt a konfliktus megoldásunk itthon.

A tanár látta, utána elbeszélgetett a gyerekemmel.

Amúgy hatodikosok.

2023. márc. 4. 10:20
 4/22 anonim ***** válasza:
97%
Nekem a tesom egy végtelenül türelmes ember hozzánk képest mégis ő keveredett annó verekedésbe alsóba.szerintem, ha bocsánatot kért elmondta és szarul érzi magát akkor “semmi gond” az hogy egyszer egy ilyen megtörténik és tanul belőle oké persze elkell neki magyarázni, hogy mit rontott el és mi lett volna a helyes megoldás.
2023. márc. 4. 10:26
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

A bocsánatkérés és a megbánás megtörtént. Ez a lényeg!

Keressetek a gyerekednek egy stresszlevezetési módszert, hogy legközelebb, megfelelően tudjon reagálni.

Pl ha újra dühbe gurul, menjen ki az udvarra és fusson egy kört vagy csináljon 10 fekvőtámaszt.

2023. márc. 4. 10:34
 6/22 anonim ***** válasza:
96%

A 18 kilós elsős lányom verekedett. Előtte soha.

Azon túl, hogy bementem: igazgató, osztályfőnök, iskolapszochológus.. jó kör volt és otthon is megpróbáltuk kiszedni belőle az okot. Senkinek nem sikerült. Többet nem tehettünk. Mindkét gyerek kapott büntetést, mert nem derült ki a másik oldalon se. Egyébként a másik fél egy 35 kilós, 1,5 fejjel magasabb fiú volt.

2023. márc. 4. 10:34
 7/22 NTBS ***** válasza:
80%
Beszélgetnék vele.
2023. márc. 4. 10:43
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Én küzdősportra fogom járatni a lányomat, hogy ha valaki szekálja, akkor oda tudjon csapni.

Sajnos a terrorizáló kis sz.rosok nem értenek másból.

Nyilvan ha ő lenne az abúzáló, az is más lenne, de ebben az esetben azt hiszem csak megvédte magát a kérdező gyereke.

2023. márc. 4. 11:45
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem csinálnék belőle ekkora drámát. Sose verekedtem, aztán egy alkalommal mégis megtörtént, hogy lekevertem egy pofont. Annyiból jobb volt a helyzet, hogy vissza is kaptam és ezzel le volt tudva az egész.
2023. márc. 4. 12:08
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

Nyilván nem a pofon a megoldás, de azért fontos, hogy miért csattant el. Az én fiam is felképelte az egyik osztálytársát, mert a tanár (udvaron volt ügyeletes, nem ismer minket) szerint az valami apróságot beszólt. Még intőt is kapott. Mikor csak feszegettem, hogy mi volt az az apróság, mert ez egyáltalán nem jellemző rá, akkor kiderült, hogy a gyerek poenból retardált autistának, gyp-s idiótának csúfolta az egyik furcsán viselkedő kislányt (auti) és a fiam ezen ennyire kiakadt. A tanár még nekem is beolvasott, hogy ez semmiség, a fiam nem vehette volna ennyire magára, mert ők még azt sem tudják, hogy mit jelent ez. Akkor elmondtam neki, hogy mindkét tesója autista... Törölték az intőt.

Természetesen elbeszélgettem vele, hogy ez nem jó megoldás, de azt mondta, hogy nem tudta máshogy elérni, hogy leszálljon a lányról, mert a tanárok nem figyeltek rá, nem léptek közbe. Ciki vagy sem, de megmondtam neki, hogy bár nem a legjobb módazert választotta, de büszke vagyok rá.

2023. márc. 4. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!