Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit gondoltok róla?

Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
A bőrgyógyász a 12éves lányomnak alapozót ajánlana? A lányom nyáron vittem bőrgyógyászhoz pattanások miatt. Bórgyőgyász megnézte írt egy krémet, de nem volt jó mivel irritálta az arcát. Visszamentünk adott pár alapozó termékmintát. Mondta nem tud mit tenni idővel elmúlik. (apja volt attanásos mire 45! lett múlt el)

2023. márc. 1. 06:26
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
20%
#30 Mert szerinted vagy csak két darab pati vagy a gennyes, váladékozóss sebes rothadó kelés létezhet, amikor a pattanásokról beszélünk, nincs semmi köztes állapot. És akkor még én vagyok a hülye.... na pasztmek... XD
2023. márc. 2. 22:26
 32/34 anonim ***** válasza:
12%

Te madár, az édesapa is pattanásos volt 45 éves koráig..

Na most akkor szerinted itt csak pár db apró patiról van szó? 🤦🏼‍♀️

Az meg a marhaság ne továbbja, hogy megoldás helyett alapozóval vakolnád a 12 éves gyereket. Ahelyett, hogy egy önbizalomhiányos gyereket nevelnél.. Azt sugalva, hogy a tökéletes külsővel lesz csak értékes..

Az az orvos meg aki csak széttárja a kezét és valós megoldás helyett alapozót osztogat, az egy kokler fos.

2023. márc. 3. 05:40
 33/34 anonim ***** válasza:
59%

#32 Te primitív idióta! Azt amúgy vágod, hogy a szülő problémáiból nem egyértelműen levezethető a gyereké? Ez maximum annyira jó, hogy vigasztalhatod/elszomoríthatod magad, hogy te is hasonlóan fogsz járni, de ez attól még nem valódi.

Meg még mindig nem derült ki, hogy milyen állapotban van a lány bőre, bármennyire is próbálod idehazudni, te tévképzetes szerencsétlen. Még mindig nem sikerült felfognod, gondolom az értelmed teljes hiányában, hogy nem csak a pár pattanás, meg a kifakadó kelések léteznek. Van olyan, amikor sok van, de nem fakad ki, nem ilyen állandó nyílt seb. Sehol nem írtam, hogy gondolom pár pattanásról van szó, de látom nem sikerült felfogni, te nagyon degenerált.

Azt meg megnézem, hogy hogy nevelsz egy kiskamaszba önbizalmat azzal, hogy hagyod, hogy a saját megítélése szerint szrul nézzen ki. Basszus, a legsebezhetőbb korosztályról beszélünk. Ilyenkor gyakori az, hogy gúnyolják egymást a gyerekek. Ha nem olyan habitusú a gyerek alapból, hogy ki tudjon állni magáért, akkor simán célkeresztbe kerül a saját korosztályában. Azellen meg mit csinálsz? Ha valaki áldozattípus, akkor ha átviszed más suliba is megtalálják, úgy meg nem tudsz önbizalmat építeni, hogy folyamatosan bántják. Kvázi ha megvárod, hogy csúfolják sokkal jobban megtanulja, hogy csak tökéletes külsővel jó, és azzal nem tudsz szembemenni, hogy ezt hallgatja a korosztályától, ami ennyi idősen alapból többet számít, te meg, mint szülő, akitől a kamaszkorral amúgy is távolodik el, mert erről szól a kamaszkor, meg tudja, hogy elfogult vagy, mert te vagy az anyja/apja, az meg az ellenkezőjét mondja.

2023. márc. 3. 07:03
 34/34 anonim ***** válasza:
88%

Az én gyerekem nem 12 éves és nem pattanásos az arca, hanem ha feszült, addig kaparja, amíg vérezni nem kezd. Csupa sebhely az arca. Jár pszichoterápiára és kapaszkodjatok meg: a dermatologussal együtt arra a döntésre jutottak, hogy mivel mentálisan annyira a béka segge alatt van a kinézete miatt, ha elmegy otthonról, használjon alapozót. Van speciális bornyugtato kreme, ezt használja otthon, ha pedig emberek közé megy, tesz fel alapozót.

Épeszű ember és hozzá értő orvos nem csak a testi tünetekkel törődik, hanem a lélekkel is és egy jó szakember képes eldonteni, melyik adott személynél a fontosabb.

Siman el tudom képzelni, hogy a 12 evest nonstop bámulják, talán csufoljak is -ok nélkül nem jutott volna el a borgyogyaszhoz se, ugye- , lehet az orvosnak van hasonló korú gyereke, tudja milyenek.

Alapból eleve nem sok módszer van a pattanások kezelésére. Kozmetikus kinyomkodja, az hegesedest is okozhat. Bőrgyógyász vagy külsőleg krémet ír fel, ami vagy használ, vagy nem, vagy hormontartalmu gyógyszert ad neki. Nos, olvassátok el a Roaccutan betegtájékoztatójat. Kell az egy 12 evesnek? Nem. Mi a másik lehetoseg? Fogamzásgátló. Az jó egy 12 evesnek? Nem.

2023. márc. 3. 07:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!