Mit gondoltok róla?
Ha megszuntetni nem tudja a problémát, akkor megprobalja elfedni. A gyerekedet nyilván zavarja, ezen probal segíteni.
A másik megoldás a hormonális kezelés lenne, de gondolom egy 12 évesnek nem akarsz se fogamzásgátlót, se Roaccutan-t adni.
Más bőrgyógyászt keresnék..
Nem hiszem, hogy egy pattanásos arcnak alapozó lenne jó megoldás hosszabbtávon, hogy még jobban eltömödjön és begyulladjon.
#2-sel egyet tudok érteni. Az alapozó csak ronthat a problémán.
Nagynéném kozmetikus, sokat mesélt ilyen esetekről. Aztán ő lett a kozmetikusa annak a magyar fizikusnőnek, aki kifejlesztette az EREDETI Bioptron lámpát és amikor megnyitotta a Bioptron központját, nagynéném lett az első kozmetikus ott, mert vitte magával. Sokat jártam hozzá, ott működött a kozmetika mellett bőrgyógyász és sebész is. (Sajnos már megszűnt, ennek okát nincs értelme feszegetni, szokásos idióta magyar hozzáállás lett a veszte). Láttam, hogy miből mit sikerült kihozniuk. Az akkori szomszédunknak volt egy kamasz lánya, aki iszonyú pattanásos volt, vastag alapozással próbálta eltüntetni. Hát nénikém megszenvedett vele, mire sikerült valamelyest rendbehozni. Speciel első körben kifejezetten letiltotta az alapozókról.
Javasolnám, hogy próbáljatok olyan kozmetikát keresni, ahol még eredeti Bioptron lámpát használnak (nem a Zepter által utángyártott változatot). Nagynénémet már nem tudom ajánlani, mert nyugdíjba ment. Pedig neki még megvannak a lámpái, amennyire tudom.
2!
Nyilván nem a legjobb modszer az alapozo. De egy 12 évekről beszélünk, akit nyilvánvalóan zavar, hogy pattanásos, talán csufoljak is miatta. A bőre állapota az egyik oldal, a lelke meg a másik.
#5 ha sántít a gyerek akkor sem kerekesszéket adunk neki h elfegyjük a tünetet, csak h ne csúfolják, hanem valós megoldást keresünk hosszútávra.
Mindenképp vidd el másik bőrgyógyászhoz
6!
🤦♀️ Nagyon béna hasonlat, kedves
Nyilván hosszú távú megoldás kell, de rövidtávon meg azonnali megoldás, erre jó az alapozó.
A bioptron lámpa meg egy szélhámosság.
Miért is kedves? Mert itthon ez a módi?
Ha mensi zavarod van szedj fogamzásgátlót!
Ha pattanásos vagy, vakold ki magad!
Eddig xar nézett ki a bőröd, most még rosszabb lesz, de nem látja majd más csak anyadék este mikor lemostad 👏
Egyébként egy 12 éves kislány roppant igényesen feltudja majd vinni azt az alapozót. Persze utánna teljes smink is kell majd, mert a szemöldöke, szempillái is olyanok lesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!