Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ilyenkor mi a helyes a részemről?

Ilyenkor mi a helyes a részemről?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves fiam. Az apjától 2 éve elköltöztünk, tavaly el is váltunk. A gyerek velem él, de úgy állapodtunk meg, hogy bármikor viheti a gyereket. Sosem volt túl szoros köztük a kapcsolat. Most van, hogy egy hétig nem keresi egyik sem a másikat. Az apja elvárja, hogy a gyerek keresse. A gyerek meg azt, hogy az apja keresse. Így van, hogy egy héten 5 percet beszélnek. Én szoktam erről a gyerekkel beszélni. Hogy az apja is szereti, vele is kellene lennie. Kell erőltetni, hogy keresse az apját, menjen hozzá? Vagy hagyjam rájuk és majd ők megoldják?
2023. jan. 19. 20:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az apjának kell keresnie. A felnőttnek kell a gyerek felé nyitni.
2023. jan. 19. 21:12
 12/18 anonim ***** válasza:
7%

Az ilyen lelkizős dolgok szerinte hülyeségek, semmi értelme, csak az ember gyomra hűl ki.

Így van.

2023. jan. 19. 22:03
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

"Az apja elvárja, hogy a gyerek keresse. A gyerek meg azt, hogy az apja keresse."

Mindkettő h..lye.

De a gyerek attól lett ilyen h...lye, hogy az apja az.

Ne erőltess semmit ezen a kapcsolaton.

Tudod ki keresi a másikat? Akinek fontos a másik, aki szereti a másikat. Aki elvárja, hogy őt keressék, az nem szereti a másikat.

Ebből vond le a következtetést.

2023. jan. 20. 07:52
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Nem fogom erőltetni, max megkérdezem, akar e menni. Ha nem, akkor nem.
2023. jan. 20. 08:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó döntés.

Apukának ha hiányozna a fia, hívná, keresné, elvinné.

Nem keresi. Tehát nem hiányzik. Amikor az én fiam az apjával élt, minden este felhívtam és minden hétvégén elhoztam magamhoz.

Ahogy most az apja teszi, hogy velem él. Nincs nap, hogy ne hívná a fiát, aki már 14 és ő is tudná hívni az apját, neki mégsem derogál. Mert fontos neki a gyereke és pl az is, hogy hogy telt a napja, meggyógyult-e már a köhögése vagy hogy hétvégén megy-e hozzá, vagy meccse van és ha igen, akkor hogy ment a foci.

2023. jan. 20. 09:13
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát igen. Tudja, hogy vizsgák, félév. Nem kérdezi, hogy sikerült. Mikor beteg volt, nem kérdezte, hogy szüksége van e valamire.
2023. jan. 20. 10:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

15 vagyok

Ebben az esetben, ha én lennék a fia, én se hívnám. Mire fel?

Amúgy is kicsi még a gyereketek. Apuka meg tojik rá. És ő ezt pontosan tudja.

2023. jan. 20. 10:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát, nem is tudom, hány éves lehetett, 8-9 körül, mikor sírva kérdezte, hogy mással miért focizik, meg játszik az apukája, vele meg miért nem. Majd megszakadt a szívem.
2023. jan. 20. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!