Érdemes elkezdenem egy 3. nyelvet szerintetek?
nem fogod keverni, mivel nagyon különböznek de számits arra, hogy úgyjársz mint én...
nagyon jól beszélek angolul és romániában lakom...nagyon nem tudok románul ezért minden egyes szót amit nem tudok mondom angolúl...DE tisztában vagyok vele, hogy úgy mondom tehát nem keverem. Ha érdekel nyugodtan belekezdhetsz a japánba, mert ha a német kötelező és nem igazán vonz akkor úgysem fogod megtanúlni (tapasztalat)
sok sikert!
Én is tanultam 3 nyelvet: angol, német, latin. Nem kevertem, csak néha volt furcsa a sok nyelvi érdekesség, főleg a latin alapoknál, mert abból sok nyelv merített szavakat.
Azt mondja a mondás, ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz. Szerintem ne legyél bátortalan, ha van kedved hozzá, akkor tanuld!
Én most vagyok 13 éves, két nyelvet tanulok: angolt és németet. Mind a kettőt nagyon szeretem, bár a német egy kicsit közelebb áll hozzám.
Ha tehetném, én is elkezdenék tanulni egy 3. nyelvet, mondjuk olaszt, vagy spanyolt.
Elég nehéz a 7. osztály, de a nyelvek miatt "bármit". Nagyon-nagyon szeretem a nyelveket. Úgyhogy, ha rám hallgatsz, akkor elkezded a 3. nyelvet.
(De te tudod, hogy mennyit bírsz!)
Sok sikert, üdvözlettel: Eszter
Nehez a hetedik?:D En meg visszasirom. Garantalhatom, ennel csak nehezebb lesz;)
Egyebkent en is ezeket a nyelveket beszelem, csak en az angolt nem tanultam, hanem anyanyelvi kornyezetben nottem fel, de sosem kevertem egy nyelvet se
Olyan nyelvet, ami nem érdekel, nem fogsz tudni megtanulni. Tehát, ha a német nem érdekel, úgysem fog soha jól menni, szóval miért ne?
Pl.: Én tanultam angolt (választott, 3 év (0.-kal), olaszt (gimiben második nyelv, 2 év), németet (általánosban, 8 év) és latint (történelem szak az egyetemen, 1 év). Egyedül angolul tudok, a többiben a személyes névmásokat esetleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!