Mekkora törést okoz ez a gyereknél?
Apuka elvárhatja, persze, és sajons a gyereknek közelessége is, mert a láthatást és kapcsolattartást nem általában sohasem a gyerek érdekében hozzák, hanem ez esetben az amúgy full lesz.rom-mód viselkedő szülőében (sajnos), de attól a gyerek nem hülye.
Eddig sem volt apja, most sem lesz.
Átérzem.
Az én szüleim nem váltak el, de apám sose tudott rólam semmit.
Nem tudja mikor születtem. Ezt többször mondtam neki felnőtt életem során, és mindig kihúzta magát, hogy de, ő nagyon is tudja. És ezt bizonyítandó elmondta rosszul. Vagy az évet, vagy a napot mindig elvéti.
Anno tinikoromban számon kérte, hogy miért megyek annyit a szomszéd városba. Mondtam, azért, mert oda járok középiskolába. (Akkor voltam másodikos) Döbbenten pislogott, hogy mikor ballagtam el. Pedig ő is ott volt a ballagásomon. Egy házban éltünk.
Elvégeztem egy fősulit, de nem tudja mi a végzettségem.
Azt kívánom, bár elváltak volna, és megszakíthattam volna vele a kapcsolatot.
Cudar nehéz volt úgy felnőni, hogy rendszeresen szembesültem vele mennyire nem vagyunk egy család.
Senki nem idegen számomra annyira, mint ő.
Anyám egy angyal volt, pótolta.
14!
Ez inkább valami mentális problémának tűnik, mint erdektelensegnek
15: az én apukám is ilyen volt, mint a 14-es válaszolónak. Ami érdekelte (politika, történelem), azzal kapcsolatban olyan volt az agya, mint a szivacs. Ami nem érdekelte (pl a családtagok születésnapja), arról fogalma sem volt. Nem volt semmi mentális problémája vagy fogyatékossága az apukámnak, tudtommal.
Kedves Kérdező, együttérzek veled, nálunk is pont ez a helyzet. Nekem két lányom van, mindketten kamaszok, gyakorlatilag nem hiányolják az apukájukat, és csak remélni tudom, hogy ez nem csak a látszat. Nálunk is ez volt, ahogy te is leírtad (akár én is írhattam volna!!). Nálunk sem foglalkozott az apuka már a válás előtt sem túl sokat a gyerekekkel. (mintha tudat alatt választottam volna olyan nemtörődöm férfit, mint amilyen a saját apukám is volt...). Miután elköltözött az exférjem, utána elkezdett foglalkozni a gyerekekkel, még örültem is neki, hogy végül lesz egy törődő, normális apukájuk. Aztán ez szép lassan elhalt, hogy miért, azt nem tudom. Mindenesetre a gyerekek látszólag nem hiányolják egyáltalan, így két évvel a válás után.
"Csak azt nem képes felfogni, hogy ilyen viselkedés mellett a gyerek, ha megnő, nem fogja rányitni az ajtót."
Próbáld meg végre felfogni, hogy nem is akarja, hogy majd ranyissa az ajtót. Nem érdekli a gyerek, sosem érdekelte, nyilván azért vállalt egyáltalán, mert te akartad, ő meg úgy volt vele, ez az élet rendje, majd az anyja úgyis törődik vele.
19!
Ugyanmar, hagyjuk már ezt a gyenge dumát. Rengeteg férfi vállal gyereket a partner és a társadalom nyomasara úgy, hogy valójában nem akar. Ez pont egy ilyen eset. Nem mentegetes, teny. Az is, hogy a kérdező már 13 éve tisztában van vele, apukat nem érdekli a gyerek, de valamiért most kezdte csak zavarni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!