Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Karesz végakarata. Mit gondolsz?

Karesz végakarata. Mit gondolsz?

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 19:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
67%

A füvet szerintem legalizálni kéne épp azért, mert sokan azért lépnek tovább, mert kipróbálják a füvet, hogy az drog és tilos, tehát tiltott gyümölcs aztán látják ,hogy hát ettől semmi bajunk nem lesz ,de nagyon jó, hát akkor gyerünk tovább, mert az is drog csak erősebb. A fű az nem drog szerintem, hiba annak nevezni. Olyan mintha a kóla is be lenne tiltva 18 alatt mint a szeszes italok. Kíváncsiságból kipróbálnák, aztán röhögnének rajta, hogy ennek semmi hatása nézzük az erősebbet.

A dílereket meg agyon kéne lőni ,ahogy Kínában teszik, én is ezt tenném azzal, aki füves cigit osztogat a sulik előtt. Ugyanúgy agyonlőném azt is, aki feleseket osztogatna a suli előtt. Meg ugye korlátoznám is a használatát mint, ahogy a ciginek is már korlátozva van. Viszont miért ne lehetne engedélyezni a füvezést p.m magánlakásokban vagy pl. mint Hollandiában cafe shopokban? Elvégre magán kívül senkinek sem árt,aki nem bír mértéket tartani és szétszívja az agyát, ahogy pl. a bagózással is van vagy a magányos alkesszal, aki otthon issza szét a máját.

Egyébként én is füveztem már, szoktam alkalmanként szívni, több haverom is van ,akik már akár 10-12 éve rendszeres fogyasztók mégis egyetlen egy ember van közöttük ,aki kipróbált keményebbet is, de ő is csak egyszer, mindenki más megállt a fűnél. A kipróbálók többsége képes erre, ahogyan az se törvényszerű, hogy, aki megiszik egy pohár sört egyszer abból alkoholista lesz. A sört se kell épp ezért betiltani.

2011. dec. 11. 17:14
 22/31 anonim válasza:
Ismertem Kareszt. Gyerekkori barátom volt.Egy társaságban voltunk .... nagyon sokan meghaltak abban az időben. R.I.P. Egy szám neked Karcsi ::: imádok élni :)
2012. jan. 14. 23:05
 23/31 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy megkérdezem, utolsó, de a családja hogyan reagált arra, mikor kiderült, hogy Karesz drogozik? Mert nekem a filmből az jött le, hogy nem igazán fogták fel a dolog súlyát.

Miért kezdett bele? Te is kipróbáltad? Nem jutott eszetekbe, hogy rajtaveszthettek? Komolyan kérdezem, nem filézni akarlak!

2012. jan. 15. 20:16
 24/31 anonim ***** válasza:
A filmből pont az jött le, hogy már rég tudták, hogy drogozik az elején el is hangzott, hogy az anyja mondja, hogy na fiam tegnap megint lőttél, nézd meg hogy nézel ki stb. Vagyis tudták ,hogy heroinozik, de hát akkor meg amint ez kiderült azonnal orvosi segítség kell, mert a heroinfüggőség nagyon hamar kialakul és nagyon hamar visszafordíthatatlan lesz. Az is kiderül a filmből ,hogy viszonylag gazdag családnak számítanak, vagyis nem okozott volna gondot egy magán drogelvonó intézetet is fizetni, ahol akár azonnal fogadják. Miért nem tették meg már rögtön az elején? Van eg másik film is ugyanezzel a címmel, ott arról van szó, hogy egy hajóra küldik ki dolgozni a drogosokat és ott szoktatják le. Az óceán közepén nem tud droghoz jutni, és annyi munka van ,hogy lekötik a figyelmét és ideje sincs gondolni a drogozásra.
2012. jan. 16. 07:47
 25/31 anonim válasza:
100%

Tudták,hogy drogozik,,de nem hernyóval kezdte .... És mint írtam sokan meghaltak.... Elötte is. A szülők hibáztak,nem fogták fel ,mi is ez valójában. Egy olyan társaság volt ez ahol együtt nőtt fel mindenki 6 éves kortól és voltunk vagy 30-an ... sajnos ebből kb 14en élnek... Én sosem nyultam heroinhoz,ezt én sem magamnak köszönhetem !!! Kipróbáltam ezen kívűl mindent. Engem édesanyám bedugott egyből elvonóra ! (2x ) Van olyan ember közöttük aki a mai napig nagyon durván csinálja. És él.... (ha valaki olvassa aki ismeri :a tesvér pár az )

Az ember mindig azt hiszi ...velem ez úgy sem történhet meg (a szülők is ezt hitték) és utána mint egy külső szemlélő ,csak áll,gondolkodik és nem érti,hogy mit fog most csinálni,nagy a baj........ Borzalmas lehet együtt élni azzal a tudattal,hogy (nagy valószínűséggel) alakulhatott volna másképpen is és akkor most ÉLNE a gyerek. Ez borzalmas ,nem lehet megbocsájtani soha ! De ,hogy akkor mi a jó és mivel segítunk vagy mivel nem azt nem mindig követi ésszerű lépés. Azaz a SZERETET sokszor ROSSZ tanácsadó ! (máktea, ez is egy hiba volt ,nem kellett volna !!! --- igen is elvonó és bezárni ) ez az egy esély van a túlélésre és ez sem garantál,hogy nem esik vissza az ember. Csak azt tudom mondani ha valaki csinálja vagy a gyereke csinálja,,figyeljen oda és forduljon igen is szakszerű segítséghez mert ami egyik nap mókás és jópofa (nevetgélve cigizve hazamenni ) az másnap már halálos lehet (akár egy tré eki)

2012. jan. 20. 13:25
 26/31 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ :) Talán neked, mint volt függőnek hisznek azok, akik szerint buli és überkirály dolog drogozni.

Van(nak) gyereke(i)d?

2012. jan. 20. 18:19
 27/31 anonim ***** válasza:

Nem hernyóval kezdte persze, az apja mondja is, hogy kampányol a fű ellen, mert az ő fia is azzal kezdte. Meg ugye a nézd meg mielőtt elszívsz egy füves cigit alcím. Inkább azt kéne, hogy nézd meg mielőtt továbblépsz a fűtől az igazi drogok világába.

Olyan ez mintha a máját itta volna szét és abba hal bele valaki ,majd forgatnak róla egy hasonló filmet, mikor tajtrészegen egy kiivott pálinkásüveg társaságában öntudatlanul borul mindenfelé. Nézd meg mielőtt megiszol egy pohár sört alcímmel, épp annyira lenne az is hiteles mint ez a film.

2012. jan. 23. 12:46
 28/31 anonim ***** válasza:
13:25-ös: Valszeg azért is él a durván nyomó ember is ,mert ésszel csinálja, aki meg még többet és többet akar az simán túladagolja magát. Meg akinek van esze az nem lép tovább a hernyóra, ill. ha a szülők azonnal amint megtudják ,hogy hernyózik viszik elvonóra akkor még nem lett volna késő, ha jól tudom már a nagyon kemény heroinistákat is tudják kezelni, egy idő után már visszafordíthatatlan a függőség, leszoktatni nem lehet, kap viszont heroin helyett metadont ami kevésbé veszélyes szer é csökkenti ill. majdnem teljesen megszünteti az elvonási tüneteket. Valszeg élete végéig szednie kell a metadont, de életben marad.
2012. jan. 23. 12:49
 29/31 ST99lol válasza:

A mai napon eljött a sulinkba Karesz édesapja, az országos heroin ellenes kapmány elnöke. Mint szerető édesapa mutatta meg nekünk a filmet és megrázó volt. Ez nem arról szól, hogy ne füvezzél, mert a heroin öl, mert ezzel mindenki tisztában van. A vágy akkora, hogy nem elég egy 45 perces film ahhoz, hogy mégtérintsen. Ez egy megtörtnt esemény. A fiú-Karesz életének tönkre menése. Szívszorító, de igaz. Megteheted, hogy lemondasz. Egy kis akaraterő és nem léptél be a halál előszobájába.

14/L

2012. szept. 20. 17:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Arról viszont miért nem beszél ,hogy ő nem érzi-e magát felelősnek? Mert vastagon felelősek a szülők i, hogy ide jutott. Mikor kiderült, hogy drogozik, akkor nem mákteát kellett volna főzni literszám, hanem azonnal elvonóra vinni, és akkor még élne. Én inkább azt mondanám egy filmben a fűről, hogy max. eddig, de tovább semmiképpen sem. Nem pedig azt ,hogy ne füvezzél ,mert belehalsz meg automatice heroinista leszel, ahogy a filmben van ,mert ez nem igaz és hiteltelen lesz. Meg igen ,ki lehet emelni egy esetet a másik kb. 50-ből mikor vaalki drogozik és belehal, de vajon miért nem készült soha ilyen film pl. egy másik emberről ,aki úgy kezdte ,hogy megivott egy üveg sört, és később elitta a máját, mert naponta tolta literszámra a tömény szeszeket. Mert lehetne kiragadni egyet a több százból, aki matt alkesz lett már tizenévesen, és alkoholmérgezésbe halt bele, ilyen filmet csinálni róla és aztán bemutatni "nézd meg mielőtt megiszol egy pohár sört" alcímmel.
2012. szept. 20. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!