Manapság egyre több filmben, zenében, könyvben jelenik meg burkoltan az az üzenet, hogy a szülők csak fizikai keltetők, akik csak akkor kellenek, ha pénz kell, és a legjobb barátod, akit pár éve ismersz, ő az igazi család, nem az, akihez hazamész enni, vagy ahol alszol. Instán is egyre több ilyen ,, Family isn't about blood,, idézetet látni. Szánalmas.
Amiért mindenbe kötelező legalább egy meleg karakter, meg amiért tinik járhatnak Krúbi koncertre…mert egy marha nagy lejtőn száguldunk lefelé fék nélkül..
2022. aug. 27. 14:19
2/18 anonim válasza:
Hát én 1x nem találkoztam ilyen "üzenettel"
2022. aug. 27. 14:19
3/18 anonim válasza:
Gondolom azért, mert az igazi család le se szarja a gyereket, belökik a tv meg a tablet elé aztán csá. Ez valóban nem család, igaza van a kölyköknek.
2022. aug. 27. 14:20
4/18 A kérdező kommentje:
2. Akkor gondolom soha nem láttál egy részt sem a Spongyabobból, ahol Spongyabob többet van a legjobb barátjával, az anyja meg kb évadonként 1 részben van benne úgy, hogy Spongyabob az eredeti forgatókönyv szerint 14 éves.
Vagy nem ismered a kodaline - Brother című szutykot.
2022. aug. 27. 14:25
5/18 A kérdező kommentje:
Amit a 3-mas mond, az rendben is lenne, ha esténként nem ugyanúgy a családhoz menne haza vacsorára, meg nem pitizne otthon, ha éppen pénz kell.
2022. aug. 27. 14:52
6/18 anonim válasza:
Azért a Spongyabobból levonni hosszútávú következtetéseket a kamaszok lelkivilágára, elég merész.
2022. aug. 27. 15:10
7/18 anonim válasza:
Egy intelligens és szeretetteljes csaladban nevelt kamasz hamar levágja, hogy ez csak duma, nem a haverjai fognak neki segíteni pl lakást venni vagy ha megbetegszik, es nem ők fogják körülvenni ünnepekkor. Persze ahol le se szarják a gyereket, ott nem kell csodálkozni, hogy aztan a barátaival szorosabb a kötelék.
2022. aug. 27. 15:12
8/18 anonim válasza:
Van, akinek nem túl jó a kapcsolata a szüleivel, plusz kamaszkorban érthető, hogy inkább a barátaival szeretne lenni.
2022. aug. 27. 15:35
9/18 anonim válasza:
Spongyabob elég hülye példa. Konkrétan nem is derül ki a kora. Én pl amíg nem olvastam utána azt hittem, hogy sztori szempontból egy infantilis, gyerekes jellemű felnőtt. Konkrétan felnőtt életet él úgymond. Tanul vezetni, dolgozik, egyedül tart fenn háztartást.
A másik példát nem ismerem.
Egyébként érthető, hogy miért ez jelenik meg a filmekben. Kell valami történet, ami érdekes. Az most ki a bánatot érdekel, hogy van egy egészségesen funkcionáló család, jó szülő-gyerek kapcsolattal, éli a kis átlagos életét. Nem izgalmas. Ha pedig nem a fantasy és ehhez hasonló műfajok eszközeit veti be a mű szerzője, hanem hétköznapi helyzetekre épít, akkor minimum a központba konfliktusos, nem ideális helyzetek kellenek.
2022. aug. 27. 17:08
10/18 anonim válasza:
Spongyabob napi 12 órát dolgozik Rák úrnál hamis valutáért (egyik részben említi, hogy Rákzsozsóval fizetik), akkor a műsor titokban az illegális gyerekmunkára sarkallja a munkáltatókat?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!