Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha 13-14éves gyerekek sokat...

Ha 13-14éves gyerekek sokat neteznek,ezért nem mennének családi programokra(kirándulás,mozi,színház,strand,kalandpark,ko ncert,wellnespld),hanem otthonmaradnánsk netezni,az természetes minden családban ekkora gyerek dönt,hogy megy vagy nem,érdekli-e?

Figyelt kérdés

Nálatok kb hány éves kortól dönti el a gyerek, hogy otthon marad vagy megy, mert nem érdekli ami a család többi tagját igen?

A netezés megfelelő indok nálatok hogy nem megy?

2022. júl. 29. 20:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
Alapból nem kötelező a program, de ha azt látom, hogy valaki szó szerint bezárkózik, és csak a netet bújja, azt azért nem hagyom. Szerintem az nem normális, pláne nem egy gyereknek.
2022. júl. 30. 16:40
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk megszokott, hogy a családi programokra együtt megyünk. Általában nincs ebből probléma.
2022. aug. 1. 13:33
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

Az, hogyha valaki családtag, nem csak annyit jelent, hogy egy fedél alatt lakunk és a szülők fizetik a kaját és a rezsit, és megveszik a számítógépet, hogy lehessen netezni.

Volt egy ilyen tartalmú beszélgetésem a 13 éves fiammal, amikor ki akarta vonni magát a családi programok alól.

Elbeszélgettünk indulatok nélkül arról, hogy szerinte mit jelent az, hogy ő ennek a családnak a tagja, és hogy ez szerinte mivel jár, milyen elvárásai vannak velünk, szülőkkel szemben, és hogy jogos-e hogy nekünk, szülőknek is vannak cserében elvárásaink felé.

Azóta nincsenek problémák a közös programokról, igaz, néha vágja a pofákat, de szó nélkül jön mindig.

2022. aug. 2. 11:46
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
13-14 évesen talán még elmegy a szüleivel az ember ide-oda, de később, 15-16 évesen már tuti nem. és nem azért mert sokat netezik, hanem mert ciki.
2022. aug. 3. 06:51
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kényszeríteni, de olyan családi kultúrát kell kialakítani, hogy akarjon a gyerek menni, ha nem is mindenre, de a több programra. Én azt láttam, ahol a gyerek már 13-14 éves korában se akar sehova menni és ezt sehogy nem kezelik (pl. a 13-as válaszhoz hasonló módon) ott felnőtt korára nagyon elhidegül a szülőktől a gyerek.

Én 20 fölött vagyok, külön élek, de még a mai napig simán megyek családi nyaralásra vagy programokra. Persze nem mindre, mert nincs végtelen időm, de ha pont ráérek és jó a program, megyek. A még kamasz tesóm is simán megy a legtöbb helyre a szülőkkel.

2022. aug. 29. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!