Elengednéd a friss jogosítvánnyal rendelkező 17 éves lányodat egy 6,5 órás autóútra egyedül?
Nem. Friss jogsival még nincs akkora rutinja h a 6,5 óra alatt ne fáradjon el a vezetésben annyira h tudjon mindenre figyelni.
Egyedül egyébként is marha unalmas az út, hajlamosabb elbambulni az ember.
nem, mert még egyrészt kiskorú, én felelek érte, másrészt rutintalan, harmadrészt valószínűleg nem ismeri az utat sem. ha egy felnőtt ül mellette, tud neki segíteni tanácsot adni, merjen e előzésbe kezdeni, mit hogy csináljon, merre kell menni. a gps-re is figyelni még nekem is nehezen ment 5 év után (igaz nem sokat vezettem azalatt, gps-el meg egyáltalán nem), nem még friss jogsival...
+ ha tényleg külföld is benne van (bár simán el lehet kocsikázni ennyit az ország egyik végéből a másikba autópálya nélkül), oda anno 2 éves jogsival lehetett csak menni, de kiskorút méginkább nem engednék külföldre egyedül.
18 év alatt nem vezethet külföldön.
Azt meg nehezen hiszem el, hogy Mo-n van olyan 2 település ahova nem lehet max 5 óra alatt elérni. Azért az utóbbi időkben rengeteg autópálya, meg autóút, meg egyéb gyorsforgalmi út megépült.
Szóval a válasz: nem
Épp nosztalgiázom, rólam szól a kérdés.
Pont 7 éve történt, rám maradt a családi autó, csak emiatt tettem le a jogsit.
Nem jó kedvemből, hanem muszáj volt mennem, féltem az elején, de nem volt semmi baj. Az út egyébként rövidebb volt mint 6,5 óra, csak lassabban mentem pl 110-el az autópályán, nem előzgettem sietve stb.
Visszafelé már nem egyedül jöttem.
El. A fiam 17 évesen autót is kapott a jogsihoz, odament ahová akart.
Sosem volt semmi baj (lekopogom), ma már rutinosan, biztonságosan vezet.
"rám maradt a családi autó"
Ugye ez nem azt takarja, hogy meghaltak a szüleid? Elnézést a személyes kérdésért.
+ Ha nem titok, honnan kellett menni hova, hogy 6,5 óra az út. Nem kötekedés, ez tényleg érdekel.
9
Az egyik szülőmet elveszítettem, a másik pedig eü állapota miatt nem tudott volna megtanulni vezetni. Én vagyok a legidősebb gyerek a családban, amúgy szerintem sosem tettem volna le a jogsit.
Bonyhádról mentem Nyíregyházára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!