Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 kiskamaszok versenyeznek...

11 kiskamaszok versenyeznek az iskolában, hogy kinek milyen és mennyire drága ruhája és cipőja van. Hogyan lehetne ebben szót érteni a gyerekkel? folyt..

Figyelt kérdés
4 osztályos gyerekekről van szó, hogy az iskolában ki milyen drága és milyen márkájú holmiban jár. Amelyik szülő megteheti az megveszi a gyerekének mindenből a legdrágábban, hireskednek azzal is, hogy ki milyen országokban járt, milyen kocsijuk van stb. Aki nem teheti meg az hogyan érteti meg v. beszéli meg a gyerekét, hogy ne érezze magát "csórónak". Az egyszerű szülők, akik nem vállalkozók nem tudják felvenni a versenyt, de a gyereket nyilván zavarja v. csúfolják, hogy neki/nekik mennyire telik! Ki hogyan kezeli az ilyen v. hasonló helyzeteket. Nálunk elég komoly viták vannak ebből!
2022. ápr. 10. 15:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Pont ennyi idős a fiam, nem jellemző, most még az online játékokon élik ki magukat. Amúgy én vállalkozó vagyok, nem kell írigykedni, egyik oka, hogy a párommal együtt csináljuk és több idő jusson a gyerekekre. Így is kidolgozzuk a belünket, mellé mindenhonnan csesztetve vagyunk és, ha hibázunk, megérezzük a pénztárcánkon.
2022. ápr. 10. 21:09
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Én az ár-érték arányt keresem és nem a márkában látom ezt. Amíg mondjuk az én gyerekkoromban még igaz volt, hogy általában a márka minőséget képviselt, ma már Adidas, Nike és társai cuccokban is találok olyat, hogy sikítófrászt kapok tőle és nem fogom megvenni sem magamnak, sem a gyerekemnek csak azért, hogy többnek nézzen ki, mint aki ő valójában.

Sokan ezzel kompenzálnak, pedig közel sem élnek olyan jól az én értékrendem szerint, hogy ezt megtehessék.

Mi sokat beszélgetünk a lányainkkal az értékrendünkről, amit a férjemmel vallunk és úgy látom, hogy ez segít. Ha a gyerek önbecsülése a helyén van, akkor lepereg az efajta cikizés. Engem sosem érdekelt a márka. Jó minőséget kapjak számomra jó áron. Megtehetnénk, de nem tesszük...

2022. ápr. 10. 22:28
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
22, a drága Rieker cipőm nem bírt ki egy őszt... :(
2022. ápr. 10. 22:31
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

22. 👍👍

Bemegy az ember egy sportdirectbe es látod a kb kínaibolti minőseget nike, reebok adidas stb markanevekkel. Ócska tömegáru.

2022. ápr. 10. 22:35
 25/31 anonim ***** válasza:
23 ,pedig a riekers szuper,jotallas van ra nem? En visszavittem volna.
2022. ápr. 11. 07:10
 26/31 anonim ***** válasza:
Visszavittem, de akkor is ..
2022. ápr. 11. 07:21
 27/31 anonim ***** válasza:
En Medicust szoktam,kenyelmi cipo es a Jana. Van amelyik ot eves es semmi baja,mondjuk vigyazok ra.
2022. ápr. 11. 08:56
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kétszer is volt Regatta dzsekim/kabátom. Mind a kétszer a cipzár hamar tönkrement, pedig finomat nyúlok mindenhez, és egyszer még a patent is kiesett a helyéről, egyértelműen szar minőség az árához képest, soha többet nem vennék. A Tesco-s dzsekim meg szuper minőségű.
2022. ápr. 11. 17:37
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbáld neki megmagyarázni,hogy az igazán gazdagokon általában nem látszik a pénz. Pl Facebook alapító Mark Zuckerberg, Iphone-os Steve Jobs,Bill Gates stb stb.Általában a lélekben prolik azok,akiknek fontos,hogy minél nagyobb legyen a márkajelzés és kérkedjenek vele.

Azzal meg egyetértek,hogy míg régen lehet,hogy a puma,nike stb garancia volt a minőségre,ma már tökre nem igaz.

2022. ápr. 11. 18:47
 30/31 anonim ***** válasza:
64%

Ez jó duma, hogy magyarázd el a gyereknek, és akkor helyén lesz az értékrendje.

De egy bizonyos kortól igenis számít a kortárs közösség véleménye.

Gyerektől is függ. A lányom pl. egyszerűen kikezdhetetlen. Nem találnak rajta fogást, senki nem is szekálja.

A fiamba meg mindenért belekötnek, szinte minden nap úgy jön haza, hogy ezért is csúfoltak meg azért is. Nagyon sokat beszélgetek vele, elmondom, hogy ezeknek a gyerekeknek a véleménye nem számít, mivel ferde az értékrendjük. Mondom én. Ő meg egész nap ebben van. Nem könnyű. Én sokszor sajnálom őket, hogy 8 évig ugyanabba a sz. közösségbe kell járni, én meg ha nem érzem jól magam egy munkahelyen, váltok.

2022. ápr. 11. 19:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!