11 kiskamaszok versenyeznek az iskolában, hogy kinek milyen és mennyire drága ruhája és cipőja van. Hogyan lehetne ebben szót érteni a gyerekkel? folyt..
Én az ár-érték arányt keresem és nem a márkában látom ezt. Amíg mondjuk az én gyerekkoromban még igaz volt, hogy általában a márka minőséget képviselt, ma már Adidas, Nike és társai cuccokban is találok olyat, hogy sikítófrászt kapok tőle és nem fogom megvenni sem magamnak, sem a gyerekemnek csak azért, hogy többnek nézzen ki, mint aki ő valójában.
Sokan ezzel kompenzálnak, pedig közel sem élnek olyan jól az én értékrendem szerint, hogy ezt megtehessék.
Mi sokat beszélgetünk a lányainkkal az értékrendünkről, amit a férjemmel vallunk és úgy látom, hogy ez segít. Ha a gyerek önbecsülése a helyén van, akkor lepereg az efajta cikizés. Engem sosem érdekelt a márka. Jó minőséget kapjak számomra jó áron. Megtehetnénk, de nem tesszük...
22. 👍👍
Bemegy az ember egy sportdirectbe es látod a kb kínaibolti minőseget nike, reebok adidas stb markanevekkel. Ócska tömegáru.
Szerintem próbáld neki megmagyarázni,hogy az igazán gazdagokon általában nem látszik a pénz. Pl Facebook alapító Mark Zuckerberg, Iphone-os Steve Jobs,Bill Gates stb stb.Általában a lélekben prolik azok,akiknek fontos,hogy minél nagyobb legyen a márkajelzés és kérkedjenek vele.
Azzal meg egyetértek,hogy míg régen lehet,hogy a puma,nike stb garancia volt a minőségre,ma már tökre nem igaz.
Ez jó duma, hogy magyarázd el a gyereknek, és akkor helyén lesz az értékrendje.
De egy bizonyos kortól igenis számít a kortárs közösség véleménye.
Gyerektől is függ. A lányom pl. egyszerűen kikezdhetetlen. Nem találnak rajta fogást, senki nem is szekálja.
A fiamba meg mindenért belekötnek, szinte minden nap úgy jön haza, hogy ezért is csúfoltak meg azért is. Nagyon sokat beszélgetek vele, elmondom, hogy ezeknek a gyerekeknek a véleménye nem számít, mivel ferde az értékrendjük. Mondom én. Ő meg egész nap ebben van. Nem könnyű. Én sokszor sajnálom őket, hogy 8 évig ugyanabba a sz. közösségbe kell járni, én meg ha nem érzem jól magam egy munkahelyen, váltok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!