Hogyan juthat hozzá a 14 éves gyermek a hatósági igazolványhoz, ha az anyukája nem intézi el?
Tartósan beteg, ezért jár az igazolvány a kedvezményes utazás miatt.
Elvált apának nem adnak ki információt a Kormányhivatal Családtámogatási osztályról, pedig sikerült elindítanom a folyamatot a szakorvossal. Eltelt 5 hét azóta, ezért érdeklődtem volna, hol akadt el a dolog.
Tehetetlen vagyok.
Kinél van a szülői felügyeleti jog ? Anyanal vagy apanal?
Esetleg közös ?
3-as, az, hogy tartósan beteg, nem egyenlő azzal, hogy ápolni kell!
Nekem pl kivették a lépem 11 éves koromban. Nyilván ez nem jelentette azt, hogy ápolásra szorulok, az ég világon semmi bajom nem volt, makk egészséges voltam mindig, mégis a lépeltávolítás miatt megkaptam a “tartósan beteg” státuszt!
Apuka el van tiltva a gyermektől? Vagy miért nem adnak ki információt? Attól, hogy elvált, ő is teljes értékű szülő, ugyan úgy intézhet mindent!
Vagy ha mind a két szülő kell a folyamathoz, akkor pedig anyukával alá kell íratni egy meghatalmazást, hogy az apa eljárhat a gyerek ügyeiben.
Miért nem akarja az anya elintézni?
4.-es
Köszönöm a tájékoztatást, én rögtön egy más jellegű “tartósan beteg státuszt” vettem alapul !
Ezért elnézést !
Közös szülői felügyelet valósul meg.
Csak az jogosult intézni és információhoz jutni, aki a családi pótlékra jogosult.
Mi a magyarázata, hogy nem akarja elintézni?
Ha csak az, hogy “intézni” kell, akkor, mint írtam, írjon egy meghatalmazást az apa javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!