Hogyan büntessem meg a 13éves gyerekemet?
Egy atyai/anyai.
Ha ezt 13 évesen magyarázni kell, ott már mindegy.
Szerintem ott már nagy bajok vannak, ha a gyerek ilyet megtehet. Sajnos a tanároknak semmi lehetőségük sincsen nevelni. Elvették tőlük. Szóval a szülőknek kell megoldani. A legjobb talán az a megoldás volt, hogy otthon ezt megbeszélik, majd a suliban a tanártól bocsánatot kell kérnie az osztály előtt. Ez a legnagyobb büntetés nekik. Utána kétszer meggondolják.
Ezután pedig minden este 1 hónapig a szülő leellenőrzi, hogy minden házifeladat kész van. Utána pedig szúrópróba szerűen heti 1-2x. Ha valami nincs meg, akkor pl 2-3 ilyen alkalom után pedig lehet korlátozni. Sajnos túl sok szabadságot kapnak a gyerekek, pedig kellenek nekik minimális határok.
Nyilvános bocsánatkérés
Szobafogság
Háziellenőrzés
És egy házidoga a feladat pótlása
Miatt
Fejmosás
Egyrészt honnan veszed, hogy lány? Én sehol nem láttam leírva.
Másrészt könnyen lehet, hogy ez már nem az első alkalom volt, hogy "elfelejtette" a házit. Az a tény, hogy simán hangosan lebunkózta meg lehülyézte a tanárt mindenki előtt, igencsak arra utal, hogy eddig sem volt egy kis angyalka. Ilyet egy egyébként jól tanuló, jó magatartású, szorgalmas, problémamentes gyerek nem csinál hirtelen a semmiből.
Elmagyaráznám neki, hogy az ilyenek úgy kell intézni, hogy a tanár ne tudja.
A közoktatásban eltöltött éveim alatt én is kifogtam pár f@sz tanárt. De mi az asztal alatt mutattunk be nekik, s hasonlók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!