Melyik az a film, könyv, esetleg képregény, amit gyerekként vagy kamaszként láttatok, olvastatok, és bár látszólag ártalmatlannak tűnt, de utólag mégis úgy ítélitek meg, hogy káros befolyásoló tényezőként hatott a későbbi életetek során?
Kb.10 évesen láttam az Arachnophobia c.filmet, azóta félek a pókoktól. Felnőttként nézve persze gagyi a film, de akkor elég mély nyomot hagyott bennem.
Könyvben a Cujo volt, kb.12 évesen olvastam, és nem a kutya volt benne ijesztő. Van az elején egy rész, amikor egy kislány a málnás müzlit kihányja, és én totál azt hittem sokáig, hogy vért hányt, és emiatt sokáig nagyon rossz érzéssel gondoltam a könyvre. Amúgy nagy hatása nem lett az életemre, többször is olvastam azóta, és Stephen Kinget is szeretem.
Kb az összes közelező olvasmány😅 a vuknak tök más a vége, mint a mesének, nagyon kiábrándító volt. Nemecsek halálától szétestem lelkileg, a kicskereső kisködmönről meg ne is beszéljünk. Az Árvácska meg már fizikai fájdalmat okozott, hogy bázzeg miért kell a magyar gyerekeknek ahogy megtanulnak olvasni egyből halálról, szenvedésről, veszteségről, nemi erőszakról, görög drámákban vérfertőzésról és hasonlókról olvasni… soha nem fogom megérteni.
Valószínűleg ezen olvasmányélmények miatt olvasok most már inkább gagyi ponyvákat, esetleg jane austent, meg ifúsági regenyeket (potter, darren shan stb)
Az egyik az X-akták első része, a gumiember, azóta is rühellem a szellőzőket.
A másik még ovisan láttam a Boszorkányokat Angelica Houstonnal. Hát gyerekként rettenetesen para volt.
Ugye az a story, hogy a boszorkák kedves néninek öltözve gyerekeket gyilkolásznak. Van eleve egy komor kép/hangulatvilága az elején. Az nagyon beparáztatott. Mindentől is féltem évekig.
Support group gyakori kérdéseken azoknak, akik traumatizálódtak Nemecsek halála miatt.
Amúgy nem igazán jut eszembe ilyen. A His Dark Materials trilógia esetleg. Na meg a rengeteg horrorfilm, amit megnéztem annak ellenére, hogy nagyon félős gyerek voltam.
köszönöm a válaszokat, tehát amikor elolvastam azt a könyvet, utána még pár évig féltem egyedül kimenni este a WC-re, meg egy párszor be is pisiltem az ágyba
A másik félelmetes film, amit gyerekként láttam, a Twin Peaks, az is nagyon felkavaró volt
X-akták. A Gumiemberes résztől mai napig feláll a karomon a szőr.
Anno tiniként faltam Stephen King regényeit, a Duma Key-től és a Mumus novellától még most is rémálmaim vannak ha eszembe jutnak. ( betegesen csukogatok mindig, mindenhol minden szekrény ajtót és fiókot) 🙄😱
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!