Hogy mondjam meg itthon, hogy terhes lettem?
21 éves vagyok. Tudom, felnőtt, azt csinál, amit akar... De ez nem ennyire fekete és fehér.
Még egyetemre járok, a szüleim támogatnak emiatt anyagilag teljes mértékben (meg vizsgaidőszakban érzelmileg is). Tőlük van mindenem, amim van.
És az az igazság, hogy egy hirtelen fellángolás miatt ez a baba valamennyire tervezett volt, vagyis egy ideig nem szedtem be a gyógyszeremet és mást nem is használtunk védekezésként. Rossz időszak volt az nagyon nekem, a párkapcsolatunknak és azt hittem, hogy ez a jó megoldás, "hátha sikerül" alapon. Kb egy kéthetes időszakról beszélünk, nem gondoltam, hogy rögtön baba lesz belőle, mások hónapokig, vagy akár évekig próbálkoznak. Ezért sem lenne szívem abortuszra menni, a párom meg egyenesen szeretné a babát (nem tud a gyógyszeres incidensről).
Bonyolult helyzet, tudom. De köszönöm, ha elolvasod és segítesz a válaszoddal!
(igen, biztosan terhes vagyok, mert 10 tesztből 10 pozitív lett mind a két reggel)
Az ilyen nőtől kíméljen meg az isten.
Felcsináltatja magát csak hogy magához láncoljon! Fujj!
Undorító.
Ui.: nem érdekel a lepontozás, és az sem, hogy védekezés mellett is teherbe eshettél volna. Te szántszándékkal nem védekeztél, s csináltattad fel magad!
Sosem vetetnénk el.
Az nem az én kérdésem. :)
Terhes vagy. Egy kis élet növekszik benned, akiért te vagy a felelős, aki csak rád számíthat. Erre neked az a legfontosabb kérdésed, hogy hogyan tálald ezt otthon. Kérdező, ebből is látszik, hogy nem fogtad fel, mit jelent ez most. Nagyon gyerekesen gondolkodsz.
A válasz az, hogy sehogy nem kell tálalni, közölni kell és kész. Mivel ez a baba innentől a ti kizárólagos felelősségetek, nem a szüleidé. A szüleid szerepe itt annyi, hogy örüljenek, mert nagyszülők lesznek. Nincs anyagi felelősségük, és nem is várható el, hiába tiltakozol, meg mondogatod, hogy miféle szülő az, aki nem támogatja a megesett nagykorú gyerekét... nem a szüleid döntése volt, hogy teherbe ess, kérdező. Mégcsak nem is a tiéTEK. Hanem a tiéd egyedül. Az, hogy most mindenki másra mutogatsz, hogy ki mindenkinek kötelessége téged támogatni, csak téged minősít. De a válaszaid alapján ezen még csak elgondolkodni sem vagy hajlandó, falnak beszélünk. Boldog babavárást.
Hagyjátok, itt az lesz, hogy majd mindig a nagyszülőknek lesz lepasszolva a gyerek, hogy ő még tudjon tanulni meg élvezni az életet, hisz fiatal. Még őt is gyereknek tekintik a szülei, lesz nekik hát még egy gyerekük... Anyagilag is nyilván a nagyszülők fogják eltartani őket, hiszen az egyetem sem kerül kevés pénzbe, nem beszélve a babáról. Egy kiadó lakás sem fedezi ezt, amit nyilván ismét csak a nagyszülők vettek a lánynak, nem ő kuporgatta össze.
Láttunk már ilyet sokat sztem, hogy a nagyszülők nevelik szinte az unokát... ezért is merte sztem bevállalni ilyen könnyen, mert az a terve h majd mindenben rájuk támaszkodik, ahogy eddig is... Az, hogy ez nem fair neki, nem érdekli, neki ez így kényelmes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!