Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam meg itthon, hogy...

Hogy mondjam meg itthon, hogy terhes lettem?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Tudom, felnőtt, azt csinál, amit akar... De ez nem ennyire fekete és fehér.

Még egyetemre járok, a szüleim támogatnak emiatt anyagilag teljes mértékben (meg vizsgaidőszakban érzelmileg is). Tőlük van mindenem, amim van.

És az az igazság, hogy egy hirtelen fellángolás miatt ez a baba valamennyire tervezett volt, vagyis egy ideig nem szedtem be a gyógyszeremet és mást nem is használtunk védekezésként. Rossz időszak volt az nagyon nekem, a párkapcsolatunknak és azt hittem, hogy ez a jó megoldás, "hátha sikerül" alapon. Kb egy kéthetes időszakról beszélünk, nem gondoltam, hogy rögtön baba lesz belőle, mások hónapokig, vagy akár évekig próbálkoznak. Ezért sem lenne szívem abortuszra menni, a párom meg egyenesen szeretné a babát (nem tud a gyógyszeres incidensről).

Bonyolult helyzet, tudom. De köszönöm, ha elolvasod és segítesz a válaszoddal!

(igen, biztosan terhes vagyok, mert 10 tesztből 10 pozitív lett mind a két reggel)

2021. nov. 28. 13:51
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
97%
Azért vagy gyerekszerepben, mert gyerekként viselkedsz. Fogalmad sincs, hogy mibe vágtál most bele. A szüleidnek úgy mondd el, hogy kész terved van az anyagiakkal kapcsolatban, tételesen kiszámolva, hogy a párod mennyit keres, és hogy tőlük mennyi pénz kell, merthogy nyilván kell. Ne várj kitörő örömet. Nem vagy megbízható, es ők ezt szerintem tudják.
2021. nov. 28. 17:10
 22/57 anonim ***** válasza:
96%

Egyebkent annyira erdekelne h amikor valaki gyereket "tervez" egyetem alatt ugy h a szulei es a parja tartjak el, akkor mik a tavlati tervei? Mi a B terve akkor ha a kapcsolat nem eleg stabil es menet kozben tonkremegy vagy ha a szulei nem akarjak tamogatni. Hogyan tervezi befejezni a sulit? Hova teszi a gyereket? Hol fog dolgozni gyerek mellett egy felbehagyott iskolaval? Egy gyerek meg a stabil kapcsolatokba is belerondit sokszor. Milyen allami tamogatas jar ha az anyanak nincs korabbi munkaviszonya? Szoval ilyen kerdesek foglalkoztattak engem 21evesen amikor egy vizsgaidoszak kellos kozepen kesett a tupontos menzeszem (gyogyszert szedtem) es bar a parom (aki dolgozott) biztositott rola h megoldjuk, en azert rendesen be voltam f*sva. Nem h kihagyok 2hetet bulibol, hatha osszejon.

Na ezert kezelnelek gyerekkent a szuleid helyeben.

2021. nov. 28. 18:19
 23/57 anonim ***** válasza:
97%

"Valamennyire tervezett volt"

Hát ne haragudj, de ezen most szakadok.. 😂🤦‍♀️ Ugyan ki tervezte? Jha csak maximum te. Orvul becsapva a párod, a társad aki elviekben elakar venni.. Míly szuper házasság lesz az ami hazugságra épül.

Amúgy megsúgom egy gyerek nem tart egy pasit se melletted..

2021. nov. 28. 18:35
 24/57 anonim ***** válasza:
12%

Gyerekpárti vagyok, ha mindketten szeretnétek, és lánykérés is volt már, természetesen tartsátok meg a picit.

A szülők ezutan is a szüleid lesznek, ne félj a reakciójuktól, annál is inkább, hogy az nem segít semmin. Szépen elvégzed az egyetemet, szülsz, majd elkezdesz dolgozni, és egyenesben lesz az életed.

Én sem mondanám el a fogantatás nem túl elegáns körülményeit, vagy max csak sokkal-sokkal később, amikor már mindegy lesz, addig borítsa jótékony homály.

2021. nov. 28. 18:46
 25/57 anonim ***** válasza:
91%

"Szépen elvégzed az egyetemet, szülsz, majd elkezdesz dolgozni".

Valami nem stimmel a sorrenddel...

2021. nov. 28. 19:12
 26/57 anonim ***** válasza:
10%
25: miért, hány éves kortól legalizálnád a szülést?
2021. nov. 28. 19:23
 27/57 A kérdező kommentje:

Miért mondanák a szüleim azt BÁRMIKOR, hogy nem támogatnak, ha bajban vagyok?

Az egyetlen gyerekük vagyok, el nem tudok képzelni olyan szituációt, hogy ők elforduljanak tőlem. Érdekes anyák lehetnek itt, hogyha a gyereküknek annyit mondanának, amikor tőlük kér segítséget, hogy oldja meg maga...

Anyagilag nem fog gondot jelenteni a baba, a felnevelése. Nem minimálbérre vállaljuk.

2021. nov. 28. 19:41
 28/57 anonim ***** válasza:
92%

"Nem minimálbérre vállaljuk"

😂😂😂😂 Szóval a pasid meg anyuék eltartják a popódat meg pénzelik a gyereket. Hát gratulálok. Tudod érett felnőtt ember közös megegyezéssel vállal gyereket és úgy hogy stabil anyagi háttér van szülői segítség nélkül.

Lehet nem mondanám azt a gyerekemnek hogy nem segítek, de borzalmasan csalódott lennék

2021. nov. 28. 20:01
 29/57 anonim ***** válasza:
95%
Te amúgy tudod milyen nagy felelősség egy gyerek? Még azt sem tudod milyen dolgozni. Egy gyerek nevelése annál sokkal keményebb feladat. Ezért nem szoktak az emberek (már az értelmesek) csak úgy hirtelen felindulásból gyereket csinálni
2021. nov. 28. 20:02
 30/57 anonim ***** válasza:
89%
28as,ja,a pasija pénzeli majd azt a gyereket akiről fingja, se lesz hogy csúnya atb*as útján született, szép jövő!!
2021. nov. 28. 20:35
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!