Szülök szerintetek ha a tinédzser korú gyermek nem fogad szót megérdemel egy pofont?
Szerintem nem.
Ütéssel nem lehet megoldani semmit, én nagyon ellene vagyok.
Tini korban már rég elkéstél az atyai pofonnal. Tudom, hogy nem vagyunk egyenrangúak, de mégis elég furán jönne ki, ha szájon vágnám a gyereket, aki egy fejjel magasabb nálam. Nem hinném, hogy ez a módja.
Amúgy meg érdekes, amit írsz, hogy nem indulatból. Popper Péter pl. azt írja, hogy a gyerekek egyedül az indulatból elcsattant pofont képesek megbocsájtani. Az előre megfontolt (mégha nevelési célzattal is) megtörtént pofont nem. Ha jól felhúz, és elszakad a cérna, és lekensz neki egy pofont, még mindig jobban megbocsájtják, mintha ez a nevelési elved. Ebben az esetben érzik, hogy túlfeszítették a húrt.
Hetkoznapi dolgok miatt nem.
De a lanyom (12eves volt akkor) elete legnagyobb es egyetlen pofonjat akkor kapta tolem mikor a megbeszelt idore nem jott haza. Hivtam 20x de semmi reakcio nem volt ra. (Le volt nemitva) mar a remeket lattam es fogalmam sem volt hol keressem. Mar sirva rohangaltam a egesz kornyeken mikor meglattam a parkban rohogcselni egy fiuval. Akkor mar 3 oraja kesett. En meg idegbeteg viltam az aggodastol. A rendorseget hivtam. Anyamat mentot korhazat. Na akkor kapot egy marha nagyot.
Utolag megbeszeltuk. Bocsanatott kertem. Es hal istennek megertette h nem baj ha kesik csak szoljon. Most 21 eves mar abszolut nem erdekel mikor jon megy de mindig irja h kb mikor er haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!