Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egyszerűen nem érdekli a...

Egyszerűen nem érdekli a tanulás, romlanak a jegyei. Hogyan segítsek neki, hogyan vegyem rá a tanulásra?

Figyelt kérdés
12 éves lányom 6.osztályos. Sosem volt kitűnő tanuló, 4-5 között mozgott. Viszont az idei tanévben egyszerűen nem bírok vele. Egyáltalán nem foglalkozik a tanulással, 1eseket hoz haza, amiből jó volt abból is rontott. Le van maradva, a jövő héten is témazárót írnak egy tantárgyból, de annyira sokat kéne pótolni, hogy nem tudom hogyan tudnék segíteni neki, helyette nem tanulhatok. Nagyon kétségbe vagyok esve, elszomorít. Egyik tanár már fel sem szólítja órán mert azt mondja, úgysem tudja a választ. Sajnálom is nagyon, de helyette nem tanulhatok, de segíteni hogyan segíthetnék? Tudtok tanácsot adni?
2021. nov. 19. 19:28
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
63%
(Off: Uh de ronda ismétlést hagytam benne, bocs, nem figyeltem...)
2021. nov. 21. 21:45
 32/41 anonim ***** válasza:
82%

egy egyetemistát vegyél fel mellé

másrészt pszichológus

2021. nov. 22. 17:58
 33/41 anonim ***** válasza:
4%
Jaj, ugyan már most nagy divat pszichológushoz járatni a gyereket. A lustaság nem egy pszichiátriai kórkép!
2021. nov. 22. 18:52
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy 4-es 5-ös tanuló, ha fèlig figyel òràn, màr abbòl megvan egy erős 3-as. A te gyereked jegyei 2 ès fèl hònap alatt a bèka hatsòja alà ereszkedtek. Emögött teljesen biztosan több van, mint lustasàg. Ha most nem jàrsz a vègère, azt a gyerek fogja megszìvni.
2021. nov. 22. 19:08
 35/41 anonim ***** válasza:
69%
És szerinted akkor mi van? Elárulom, igen, az én gyerekem beszédfogyatékos. 3 éves kora óta tudjuk. Tudod, hogy mennyi segítséget kapott? Amennyit én elhordtam magánban. Kb. annyit ér a diagnózis, hogy a tanárok is úgy néznek, rá, hogy ja, ez a hülyegyerek. Segíteni nem fognak neki a tanulási zavarok legyőzésében.
2021. nov. 23. 00:22
 36/41 anonim ***** válasza:
82%

#33 nem pszichiáterhez küldtem hanem pszichológushoz

a szülő nem tudja mihez kezdjen, ehhez kell szakember segítsége, akinek rutinja van ebben, mert nem ő lesz az első, akinek ez a problémája. plusz a gyerek hirtelen változott, jó lenne tudni mi van a háttérben

továbbá a kamasz gyerek "lusta", de ettől még nem lehet olyan primitíven kezelni ezt a problémát, ahogy neked sikerült

2021. nov. 23. 13:54
 37/41 anonim ***** válasza:
#35 elég primitívrk akkor ezek a tanárok
2021. nov. 23. 13:55
 38/41 anonim ***** válasza:
56%
Tudod, mi a válasz? Hogy 150.000-ért mit várok, hogy majd figyel külön-külön az egyes gyerekekre?
2021. nov. 23. 14:35
 39/41 A kérdező kommentje:
Kicsit elbeszélgettünk vele, mit hogy kellene csinálni. Azóta háromszor írtak dolgozatot, előtte tanultam vele, igaz nem ötös de 4es lett mind. Úgy látom elfogadta, hogy napi 2 órát legalább tanulnia kell. Az elmúlt 2 hétben ez bevált és javult is az átlaga.
2021. dec. 2. 10:12
 40/41 anonim ***** válasza:
Csak így tovább kérdező! 🙂
2021. dec. 2. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!