Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tapasztalatokra lennék kíváncs...

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.17 éves lányom nagyon nehezen alszik el,van amikor éjjel 1-kor még ébren van. Ismerősöm ajánlotta a melatonint ajánlotta,de a dobozára az van írva serdülőknek nem javasolt.Felet se merjek neki adni?

Figyelt kérdés
Próbálkoztunk meleg tejjel,levendula illóolajjal a párnára fújható levendula spray sem használt.
2021. nov. 4. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Azért az egy óra nem olyan késő, teljesen normális, hogy akkor megy aludni. Max akkor adj neki ilyeneket, ha ő is ezt szeretné.
2021. nov. 5. 14:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket.Ő nem helyben tanul,fél 5-kor kel ébrednie amikor Iskola van,mert készülnie kell a buszhoz.Sokszor nagyon fáradt egész nap,és figyelni sem tud az órákon.Ezért kértem véleményeket,mert ez így nagyon nem jó.

Elkezdett olvasni.És végre elértem az orvosunkat is telefonon,szedheti a Melatonint,lefekvés előtt 1 órával 1 szemet mondott,hogy vegye be.

2021. nov. 10. 17:12
 13/18 A kérdező kommentje:
#11: Szerintem az 1 óra elég késő ha fél 5-kor kelnie kell,mert készülni kell Iskolába.És köszi a tanácsot,jót nevettünk rajta...Ő találta ki,hogy valami természetes altatót szeretne kipróbálni. :D
2021. nov. 10. 17:14
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Hiába késő, ha egyszerűen a szervezete éjjeli bagoly típus. Vannak egyszerűen, akik az esti, éjjeli órákban aktívak. Ez nem kitaláció, nézz utána, ha érdekel.

Persze ki lehet próbálni altatót, gyógynövényt stb-t, de egyáltalán nem biztos, hogy használni is fog neki, esetleg csak átmenetileg. Nekem se használt, aki ilyen, annak a hagyományos munkarend (az iskola is az ilyen szempontból) kínszenvedés. Ennek ellenére közel kitűnőre leérettségiztem a gimiben, egyetemre is felvettek és olyan munkám van, ahol véletlenül sincs h-p 8-16h munkaidő (pedig annak is adtam esélyt, ugyanolyan borzasztó volt, mint suliba járni).

2021. nov. 10. 17:24
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
13 en is írtam hogy bagoly vagyok. En is borzasztóan korán keltem. Igen, nem kellemes. Aláírom. De tényleg van aki egyszerűen ilyen és kész. En pl lefekhettem akar 8-Kor is este akkor se aludtam el éjfél-egy előtt. Egyszerűen nem. És hiába esett le a fejem délelőtt vagy akar délután 3-kor. Este 10-re kipattant a szemem és elkezdtem működni.
2021. nov. 10. 17:31
 16/18 anonim ***** válasza:
57%

Mi a probléma ezzel? 17 évesen én is hajnali háromig fenn voltam, mert nem tudtam elaludni.

Most 32 évesen meg legkésőbb este tizenegykor már alszom.

2021. nov. 11. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Párom is éjjeli bagoly, és igen, napközben fáradt a melóban, de besötétedik, és mint aki megivott 10 liter koffeint, pörög, elemében van.
2021. nov. 11. 11:29
 18/18 anonim ***** válasza:
91%
Lehet rosszul értelmezem a kérdést. Tehát ha nem akar aludni akkor szerintem hagyd, lehet kevesebb az alvásigénye. Ha pedig nem tud aludni, személyes példa, én asmr videókat hallgatok és 5-6 perc után már alszom is. Lehet röhejes, de nekem bevált.
2021. dec. 27. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!