Tapasztalatokra lennék kíváncsi.17 éves lányom nagyon nehezen alszik el,van amikor éjjel 1-kor még ébren van. Ismerősöm ajánlotta a melatonint ajánlotta,de a dobozára az van írva serdülőknek nem javasolt.Felet se merjek neki adni?
Köszönöm a véleményeket.Ő nem helyben tanul,fél 5-kor kel ébrednie amikor Iskola van,mert készülnie kell a buszhoz.Sokszor nagyon fáradt egész nap,és figyelni sem tud az órákon.Ezért kértem véleményeket,mert ez így nagyon nem jó.
Elkezdett olvasni.És végre elértem az orvosunkat is telefonon,szedheti a Melatonint,lefekvés előtt 1 órával 1 szemet mondott,hogy vegye be.
Hiába késő, ha egyszerűen a szervezete éjjeli bagoly típus. Vannak egyszerűen, akik az esti, éjjeli órákban aktívak. Ez nem kitaláció, nézz utána, ha érdekel.
Persze ki lehet próbálni altatót, gyógynövényt stb-t, de egyáltalán nem biztos, hogy használni is fog neki, esetleg csak átmenetileg. Nekem se használt, aki ilyen, annak a hagyományos munkarend (az iskola is az ilyen szempontból) kínszenvedés. Ennek ellenére közel kitűnőre leérettségiztem a gimiben, egyetemre is felvettek és olyan munkám van, ahol véletlenül sincs h-p 8-16h munkaidő (pedig annak is adtam esélyt, ugyanolyan borzasztó volt, mint suliba járni).
Mi a probléma ezzel? 17 évesen én is hajnali háromig fenn voltam, mert nem tudtam elaludni.
Most 32 évesen meg legkésőbb este tizenegykor már alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!