Mennyit sz.gépezik, xboxozik, playstationozik, telefonozik a gyereked egy nap?
Nálunk napi 2 óra a megengedett, de többet igényelne a 10 éves. Van, hogy 3-4 órát is kikönyörög.
Kinél mennyi az átlag?
Kérlek ne akarj kioktatni, meg (a szerinted) jobb belátásra bírni, stb....
Azokhoz szól a kérdésem, akik engedik a gyereket ilyen formában kikapcsolódni.
Én ennyi idősen havonta egyszer kapcsoltam be a gépet játékra. Le sem kötött.
Én nem engedném a gyereknek a napi 2 órát. Nem jó, túl kicsi 10 évesen.
11 éves és 90 kiló, mellé agresszív és beléd állítaná a kést. Ezért alkalmazkodsz hozzá.
Nem gondolod hogy változtatni kéne a dolgokon.
Hát akkor maradjon minden így.
13.
Képzeld igen. Naponta bicajozik, úszik, sup-ozik egész nyáron, haverjaival játszik. Iskolában kitűnő tanuló, példás magatartással, a tanárai szeretik. Nem fogom tíltani és nem is tíltottam a játéktól, mégis teljesesn rendben van. Ellenben az egyik kis haverjával, aki 10 évesen egy mesét nem nézhet és egy kis pszichopata.
Továbbra is jöhet a lepontozás, de nem jó szerintem, ha egy 10 éves 2-4 órát nyomja ezeket a kütyüket. Ha Playstation vagy Xbox megy és a TV-n játszik az nem terheli annyira a szemét, de ha tablet, telefon, PC, laptop megy ennyit az nem egészséges. Ráadásul a játékok úgy vannak megcsinálva, hogy rákapjon a gyerek, a következő lépés az, hogy iskolaidőben is mindig játszik majd, hétköznap is.
Én átestem ezen, szerencsére már 14-15 éves voltam, tehát nem korán kezdődött, de kitörölném azt az időszakot az életemből, amikor napi szinten 2-4 órát nyomtam a netet meg a játékokat. Általános iskolás koromban volt olyan, hogy hónapokig nem nyomtam a számítógépet, pedig anyámék vették Karácsonyra meg volt rárakva játék, de szerencsére valahogy nem bírt akkor még lekötni.
Most ha tehetem be sem kapcsolom ezeket az eszközöket.
A másik meg, hogy bizonyos játékok nem a 10 éves gyereknek valók. Például a Grand Theft Auto és ehhez hasonlók. Ezeket nem kellene szerintem 14 év alatt játszani. Nem minden gyerek kezeli jól az erőszakot. Tudom, mert már 20 éve is volt, amikor én voltam gyerek és nem igazán tett jót se a Counter Strike, se a Grand Theft Auto néhány iskolatársamnak pszichésen. A Fifa meg a gyerekeknek készült játékok rendben vannak.
Én a gyereknek biztos nem engedném ezeket, az okostelefont meg pláne nem. Olyan szembántó ha órákig nyomogatja, hogy az valami élképesztő.
A szükséges dolgokat meg kell neki tanítani a gépen, például alapszintű Office, fájlkezelés, böngészés szabályai, de nem kell belenevelni.
Régen rossz szerintem ha egy 10 éves órákat nyomja ezeket a gépeket. Inkább játsszon, olvasson. Érdekes irányba halad a világ mindenesetre, amikor én voltam gyerek még a foci volt azért az első, nagyon ritkán volt gépezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!