Mi a különbség az XBOX-ok és a Playstation-ok között?!
Világ életemben Playstation felhasználó voltam, de most szívesen kipróbálnám már az XBOX konzolt. Aki mindkettőt próbálta (s nem csak 10 percig) leírhatná nekem, hogy mire számíthatok.
Mi az alapvető különbség a két konzol között?!
Kezelhetőség, hibalehetőségek, stb.
Úgy képzelem valahogy, mint a Microsoft és a Linux (vagy Aplle) közti különbséget. Bár, lehet, hogy tévedek..
Az elsőnek nincs igaza, van jó pár kézzelfogható különbség, amiket most le is fogok írni:
Pozitívumuk, általános változások:
- Más exkluzív játékok vannak, amik PS4-en nem elérhetők, pl.: Forza Horizon 4, Gears of War széria, Halo széria, Quantum Break, jövőre jön pl. a Crackdown 3 Terry Crews-al, stb.
- A PS4-el ellentétben az Xbox One visszakompatibilis, tehát játszhatóak rajta az Xbox 360 játékok is, nem az összes, de szépen bővül a lista, már több mint 400 játék elérhető és tolható akár a régi 10 éves lemezről is.
- Vannak előfizetés alapú játékszolgáltatások, mint az Xbox GamePass és az EA Access. Havi díjért több száz játékot lehet kölcsönözni, és korlátlanul játszani. Pl. nekem nagyon jól esett, hogy 1 havi EA Access keretein belül (990 Ft) volt lehetőségem játszani pl. a Need for Speed Paybackkel, ami nem egy nagy pénz érte.
- A GamePass-ba megjelenés napján belekerül az összes új Microsoftos Tripla AAA játék, tehát ami a boltokban 21.000 Ft-ba kerül, azt játszhatod megjelenéstől havi 3000 Ft-ért.
- Az Xbox One X verziója erősebb minden PS4 konzolnál.
- PC-vel remekül szinergizál, összeköthető, variálható, Play Anywheres játékok esetében digitális példányoknál megkapod a PC-s és Xbox verziót is crossplayyel, cross progressionnel. Pl. ha megveszed a Forza Horizon 4-et, játszhatod PC-n is, Xboxon is, és a haladásod mindkettőn eljesen ugyanaz.
Negatívumok, legalábbis véleményem szerint:
- A dashboard és a store hajlamos a szaggatásra. Nem vészes, de néha kicsit idegesítő.
- A sima Xbox One valamivel gyengébb a sima PS4-nél. Igazából nem sok a különbség, de ha a One X-et felemlegettem az erőssége miatt, akkor illik a sima One-t is szóba hozni.
- Véleményem szerint az Xbox exkluzív címek nem mindig sikerültek olyan jól, mint a PS4-nél, de még így is vannak rohadt jó címek. A Gears of War 4 multijánál jobb multiplayer élményt még sose láttam.
- PS4-en van Paylink, Xboxon még hasonló sincs tudtommal, és VR se.
Szerintem nagyon megéri egyébként PS4 mellé, rengeteg jó játékot fogsz találni mind One, mind 360-ra! One X esetében pár játéknak van ingyenes 4K-s remasterje, pl. az első Red Dead Redemption is nagyon szép grafikával, fix 30 FPS-el tolható rajta. Két konzol a legjobb egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!