Zaklatnak PlayStation-on (? )
PS3
Multkor kaptam egy levelet egy amerikai "felhasználótól", (hozzáteszem nem PS-rol kuldte, ami eleg erdekes, ráadásul meg soha nem is jatszott...) amiben csak annyi allt, hogy "hey", es amikor megkerdeztem, mi ez, egybol valaszolt es angol nyelven azt irta, hogy Amanda vagyok, 21 eves, es szeretnek beszelni egy helyes sraccal, vagy valami ilyesmi. Utana megkerdezte, hany eves vagyok. Ezutan egybol letiltottam (blokkoltam), mert 100% hogy ez valami pedofil vagy ilyesmi.
Arra lennek kivancsi, hogy ti kaptatok-e valaha ilyen uzenetet barmilyen konzolon, vagy sem. Illetve ti mit tennetek a helyemben?
Koszonom a valaszokat, mindent elolvasok majd :)
mitől lenne pont pedofil?
egyébként meg tiltsd le, hogy ismeretlenek üzenetet küldhessenek neked, és többet nem kapsz ilyet
tiltás mellett jelentheted is az account-ot
Nem pedofil, valószínűleg a nigériai csalás valamelyik formája, keress rá a neten!
Olyan is lehet, aki azért akar ismerkedni, hogy EU útlevélhez jusson, ha sikerül bepalizni, vagy csak ki akar csalni tőled bármi módon pénzt.
Ez nem újdonság, PC-n régen is megjelentek ilyen "Amandák" (még a név is tipikus, gyakran így nevezik magukat, miközben nem is nő), legfeljebb most terjeszkednek erre is.
Regisztrálhatnak társkereső oldalakra is, míg le nem tiltják.
Nem kell túlbonyolítani, ezek szimpla csalások. Ha vadidegenek akarnak veled ismerkedni blokkold őket és kész. A profilból egyből látszik, hogy vadonatúj és nem is használják. Ez nem PS specifikus más konzolon is van ilyen mert PCről lehet üzenetet küldeni és ingyenes profilt csinálni.
Biztos lehetsz benne, hogy ezek nem nők és a célja a dolognak szimplán, hogy hamar előadnak valami kamu sztorit és pénzt kérnek tőled.
Szia
nemrég nekem is jött ilyen üzenet, ugyanígy Amandától. Szerintem ez valami "reklám" (...) üzenet... remélem érted mire gondolok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!