Kamaszok! Kaptatok a szüleitektől szexuális felvilágosítást?
szoktatok otthon ilyenekről beszélni vagy ez tabu téma?
és az iskolában?
Hát egyelőre még nem...
De nincs barátom jelenleg..Ha lesz akkor nem tudom....:-P
13/L
Az iskolában volt felvilágosítás.
5.-ben a menstruációról és egyéb női dolgokról.
6.-ban a fiúk és lányok közti különbségekről,fejlődésünkről és a menstruációról.
7.-ben újból ezekről volt szó.
8.-ban szexualitásról,nemi betegségekről,párkapcsolatokról.
9.-ben pedig ugyanarról,mint 8-ban.
Itthon nem beszéltünk róla.Olyan szinten nem,hogy amikor megjött először a mensim anyum mondta,hogy ez az.Adott betétet megmutatta,hogy kell használni és hogy hogy vezessen a naptárat.Ennyi.
15/L
otthon nem.:D anyum tudja,hogy tudok mindent és ha vmit nem értek akkor kérdezek.
szoktunk otthon a szexről beszélni.miért ne? nem értem ,hogy sok helyen miért tabu téma.:O
iskolában meg a szokásos
5-6ban a menstruáció
7-ben meg minden más[ofő beszélt nekünk erről]
13/L
nem. habár anyám mondta a menstruációt de mivel addigra már mindent tudtam (sőt) így lepattintottam hogy "persze persze jól van tudom"
14/L
Engem nem világosítottak fel ezért sokáig semmit nem tudtam.
Pl: negyedikben tudtam meg hogy a baba nem a seggen hanem a p.nán jön ki. És az egyik haverom mondta el.
12/F
Engem senki nem világosított fel. Innen-onnan tudtam meg a dolgokat, tévéből, netről, újságból,könyvből,suliból a védőnőnél,többiektől. Már mindent tudok. A nemi betegségek meg nem érdekelnek mivel nem fekszem össze akárkivel és akivel egyszer le fogok feküdni azt előbb kivizsgáltatom hogy nincs-e vmi betegsége meg persze magamat is nehogy átadjunk egymásnak vmit. :S Mert hallottam már hogy van olyan betegség aminek nincsenek látható tünetei és csak lappang egy ideig.
L/14
Amikor már kezdett komolyabbra fordulni a helyzet barátommal (2. hónapban petting, és gondolom tudott róla..), akkor egyik este bejött, mondta, hogy védekezzünk majd, és ennyi. :D
15/L
Nem, mondjuk ez az időszak 5 éve volt nálam.
Már 18 voltam és egy éve a párommal mikor megkérdezte anyukám, hogy van-e valami kérdésem?!
2o-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!