Ha távol éltek a szüleitektől, de nem vészesen távol milyen gyakran láthatják az unokájukat? Hogy oldjátok meg az utazást?
Nálunk Bp-Hódmezővásárhely távolság van köztünk és szüleim között. Ez kb 200 km. Anyósomék még erre plusz 30 km.
A fiam 5 hetes kora óta kéthetente hazajárunk hétvégékre. Most 1,5 éves a gyerkőc, és igen, megszokta az utazást!
Voltak persze nehéz utak, mikor kínlódás volt az egész, és egy párszor érzetem azt, hogy elég volt ez az utazgatósdi, nem jövünk ilyen sűrűn...
De sokat javult a helyzet, mikor a hordozót autósülésre cseréltük, és menetiránynak megegyezően ültettük be, és tudott nézelődni. Imádja a kamionokat nézni az autópályán. Sokáig aludt is út közben, egy-két hónapja van, hogy nem mindig alszik el. De többségében még mindig alszik fél-1 órát út közben.
És mindig megállunk legalább egyszer. Kivesszük az ülésből, átmozgatjuk, mostanában feltesszük a kocsi tetejére, és onnan mutogat a kamionokra! Nagyon élvezi! :)
Ja és mindig van nálunk több játék, csemege, innivaló.
Szóval bátran induljatok majd útnak, és legyetek kitartóak, mert lehet, hogy lesz egy két nehéz út, amikor majd úgy érzed, hogy csak nyűg ez a folyamatos utazgatás. De az én fiam is imádja anyukámat! Nagyon sokat vannak kettesben is, mert ha otthon vagyunk kihasználom a "szabadidőt", és olyankor megyek egyedül vásárolgatni, vagy elmegyünk moziba.
Szuper!:) Megnyugtattatok, köszönöm a válaszokat!
Azért még ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, szívesen olvasnám. Pl. vonattal bevállalt valaki ilyen hosszú utat?
Nem lesz neki megterhelő. Unokatesóm 3 havonta buszozik/autózik haza a 2 kisfiával Olaszországból(6 hetesek voltak, amikor már jöttek haza, a két fiú végigalussza az utat.) Én is szeretném, ha majd a kisbabám szeretne autózni, mert tőlünk 15 km a város...:(:)
Üdv. 18 hkm.
Az én kisfiam 6 hónapos. Szüleim kb. 260km-re laknak tőlünk.
Autóval szoktunk leutazni hozzájuk. Mikor először mentünk 6 hetes volt a picur. Végigaludta. Persze nem akkor autózott először, itt a városban már utazgattunk vele. Most már nem alszik végig. Van, hogy sírdogál, akkor adok neki cumit, ott vannak a játékai, kicsit rázogatom neki, hogy azokra figyeljen. Volt, hogy tudtam vinni kifejt tejet és amikor nagyon rázendített, akkor azt kapta meg. De olyan is volt, hogy megálltunk a pihenőben és szoptattam.
Alapjában véve szeret utazni, nézelődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!