Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha távol éltek a szüleitektől,...

Ha távol éltek a szüleitektől, de nem vészesen távol milyen gyakran láthatják az unokájukat? Hogy oldjátok meg az utazást?

Figyelt kérdés
Én Nyíregyházáról költöztem Budapestre és amíg nincs baba nem olyan nagy baj, ha 1-2 havonta tudok csak hazautazni, de mikor megszületik majd a baba szeretném, ha az édesanyámhoz kötődne a legjobban, nem a másik nagyijához (hogy miért az hosszú történet, de a párom is egyetért velem). Azt szeretném a legjobban, ha minden hétvégén láthatnák egymást, de édesanyám még bőven dolgozik (42 éves) így nem tudna ilyen gyakran leutazni hozzánk, így csak az a megoldás marad, hogy mi megyünk. Kocsink egyenlőre nincs, de lehet megoldjuk mire megszületik a pici, de akárhogy nézzük 270 km az út és még kocsival is a legjobb esetben 2,5 óra. Ez nagyon megterhelő lenne egy babának? Nem lehet, hogy hozzászokna az utazgatáshoz? Van valaki hasonló helyzetben?
2011. aug. 27. 09:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát kicsit más tészta vagyok :), de Budapesttől 1300 km-re vagyunk, szóval évente kb. 3szor vannak vele 1 hetet. Viszont kétnaponta skype-on találkozunk, ha épp játszik, lerakom a gépet a földre. Ehhez persze kell gép meg webkamera a nagyihoz is. Fiam egyébként imádja, szoktak neki énekelni, "beszélgetnek" (még csak fél éves).
2011. aug. 30. 12:42
 12/13 A kérdező kommentje:
Jééé tényleg!:) Ez eszembe sem jutott, pedig olyan kézenfekvő!:)) Majd akkor lehet ezt is kipróbáljuk, hátha bejön! Köszönöm a tippet!
2011. aug. 30. 12:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Szintén Bp-en élő nyh-i vagyok, kisbabával. Nekünk van autónk, így vonattal sose próbáltam utazni, bár egyszer szó volt róla és azt is bevállalnám. Pár hónapos koráig amint elindultunk, elaludt a mózeskosárban és már csak otthon ébredt fel. Kb. 5 hónapos korától néha megesett, hogy felkelt útközben enni, akkor megálltunk egy benzinkútnál vagy egy pihenőnél félreeső helyen és kendő alatt megszoptattam. Kb. 7 hónapos kora óta már szórakozni is vágyik útközben, ezért én vagy a férjem hátul utazik és játékokkal, könyvecskékkel szórakoztatja vagy beszél, énekel hozzá. Enni se állunk meg legtöbbször, inkább menet közben kikeverjük a tejpépet (sűrűre, hogy ne csöpögjön) és megetetjük, megitatjuk. Hála Istennek, nem szokott nyűgösködni, legfeljebb az út végén egy kicsit, akkor már nagyon biztatjuk, hogy csak egy kicsi van hátra.

Anyagilag valóban húzós, mi kb. 2 hetente megyünk, de mindig a férjemmel együtt. Külön nem járunk, mivel azt akarjuk, hogy elsősorban hozzánk kötődjön, csak aztán a nagyszülőkhöz.

Azt is meg lehet csinálni, hogy a nagyszülő szabit vesz ki és feljön hozzátok egy hétre pl.

Nálunk volt már ilyen is.

2011. aug. 30. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!