Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Alsós, felsős gyerekek az...

Alsós, felsős gyerekek az iskolatáskát este vagy reggel pakolják be?

Figyelt kérdés

A tanév komolyabb időszakára gondolok, nem most az utolsó napokra.

A gyerek pakolja ( elsős-másdikos kor felett, mikor már tud olvasni) vagy a szülő pakol be a gyereknek altalános iskolás korban?

2021. jún. 8. 08:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

8-9 évesen elvárható, hogy egyedül pakoljon be, hiszen ismeri az órarendet, el is tudja olvasni. Önállóságra kell nevelni, viszont a gondos szülő át szokta nézni a táskát.

Gyereke válogatja, meddig van erre szükség, felsős korban vállaljon felelősséget a gyerek a táskájáért.

2021. jún. 8. 09:21
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
4. osztály végéig leginkább én pakoltam be, de a tolltartót többnyire ő hozta vállalható állapotba naponta. :) 5.-től egyedül pakol be, hol este, hol reggel, ha nagyon álmos, nyűgös, akkor reggel bepakolok helyette, átnézetem vele, hogy tuti betettem-e mindent, és akkor gyorsabban haladunk. :)
2021. jún. 8. 09:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Elsős, nincs mit pakolni, minden nap mindent vinni kell
2021. jún. 8. 09:54
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Alsóban semmit nem kellett bepakolni, mert iskolaotthonos volt, max pénteken hozott haza 1-2 könyvet. Ötödikben még segítettem, én az esti bepakolás híve vagyok, de aztán már egyre inkább egyedül csinálta. Most hetedikes, fogalmam sincs mikor pakol be, de soha nem hiányzik semmije:)
2021. jún. 8. 10:31
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Már másodikban egyedül pakoltam be, anyukám csak első osztályban segített. Azóta 13 év telt el, összesen kétszer fordult elő, hogy otthon hagytam volna valamit figyelmetlenségből.
2021. jún. 8. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
1. Osztály 2. félévétől én pakoltam be. Tudtam olvasni. Ezzel felelősséget is tanultam. Ha valami otthon maradt és fekete pontot kaptam,így jártam. Máskor már nem maradt otthon. Egyébként változó. Volt, hogy reggel, volt, hogy este pakoltam be. Éppen amilyen kedvem volt.
2021. jún. 8. 18:09
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Elsőben lerajzoltam neki az órarendet (tesi: labda, rajz: ecset stb.).Esténként együtt bepakoltumk, reggel ellenőrizzük. Amikor már tudta, melyik könyv melyik tantárgyhoz tartozik, fokozatosan átálltunk arra, hogy egyedül pakolt be este, reggel együtt ellenőrizzük. Második óta egyedül pakolt este, ellenőrzi reggel.
2021. jún. 11. 06:46
 18/21 A kérdező kommentje:
Akik reggel ellenőriztek, ellenőriztetek, hánykor keltek, hánykor indultok? ( Mi 1/2 7- 3/4 7 között indulunk)
2021. jún. 12. 10:29
 19/21 anonim ***** válasza:
Hanyadikos a gyereked?
2021. jún. 12. 14:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Alsós koromban este pakoltuk be anyukámmal, felsősként, olyan 14 éves korom körül pedig már voltam annyira önálló, hogy akkor, amikor volt rá időm, ha későn feküdtem este, ha korán keltem reggel.
2021. jún. 13. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!