Gimnáziumi ballagásra az elvált apukának mennyi pénzt illik adni a gyermekének?
Nem pénzzel jutalmazzák, hogy elvégezte, hanem egy ünnepre kap olyan ajándékot, ami számára hasznos. A gimis ballagás nagy ünnep, egy van egy életben, szerintem 1-2-3 szülinappal egyenértékű, ezért kell hozzá 1-2-3 szülinapos ajándékösszeget adni(vagy ha tudod mit szeret a gyerek, akkor azt tárgyban).
Az én gyerekem oviból ballag, az is nagy ünnep, de csak olyan, mint egy szülinap, pont mert "csak" ovis, de számára nagy dolog.. kb 10-20 ezres ajándékot kap rá. Általános sulis ballagásra tőlem majd 50et, gimisre meg 100at, diplomázásra meg mit tudom én, egy új iphonet, gépet, vagy amit épp szeretne.
De ha úgy jobban tetszik, költsd rá a nettó fizetésed 1/4ét, vagy amennyit mondjuk két szülinapra szánnál!
Egyébként meg milyen felfogású szülők vannak itt? Ha pénzt költünk a gyerekre, az csak jutalom lehet, ugye? Én szép szavakkal, élményekkel jutalmazom a gyerekem, nem pénzzel.. ha pénzt költök rá, az ajándék neki, amiért cserébe nem várok semmit! Ki vár el bármit ajándékért cserébe?? Nem a viselkedéséért van, nem az elért eredményeiért, hanem mert szeretem és örömet akarok okozni. És nem csak akkor szeretem, ha jól teljesít, ugyanis nem az a dolga, nem az a minimum, hogy jól teljesítsen, leérettségizzen. Ha akar, kihagyhatja az érettségit és lehet a világ legszuperebb cukrásza vagy villanyszerelője, ha az élete álma, csak legyen boldog, találja meg ami boldoggá teszi és törekedjen abban jobbá válni.. Ezt pénzzel nem tudod elérni. Így csak azt éred el, hogy a helyes viselkedéséért pénzt vár majd..
Komolyan néhány embernek nem szabadna gyereket vállalnia, tönkreteszik őket. Esküvőre is azért adtok pénzt a gyereknek, mert jól viselkedett, hogy elvett valakit? Vagy megdicséritek, hogy szerelmes lett? Az ajándék az ajándék, a jutalom az jutalom. Az első feltétel nélküli, a másik feltételhez kötött. Nem szabadna a kettőt keverni és utóbbinak nem szabadna pénzbelinek lennie.
Elvált férj (férfi) van, de elvált apuka nincs.
A feleségedtől váltál el, nem a gyerekedtől!
Amennyit jónak làt,megengedhet magának.Nem kell erőn felül,a gyerekek úgy is minden pénznek örülnek.
Unokahúgomnak ovis ballagásra 50-et adtam,és nem azért,mert olyan jól teljesített az oviban,vagy kötelessége volt elvégezni,hanem,mert én annyit szántam rá.Igaz,abban a hónapban nem raktam félre.
Mindenki tudja,mennyit bír rááldozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!