Mikor fog leszokni a 13 éves fiam arról, hogy fura szavakat használ?
Figyelt kérdés
Ilyen angolból átvett dolgokat, hogy cringe, literálisan, kioffoltam és még sorolhatnám. Főleg a literálisan. Ha szólok neki, hogy legalább a nagyszüleivel beszéljen magyarul, akkor megsértődik és elkezd boomerezni meg olyanokat mondani, hogy én őt ne oktassam ki, mert miattunk meg a nagyszülők korosztálya miatt ilyen csicskagyász ez az ország. Ki fogja nőni, vagy csak rosszabb lesz? Mit reagáljak az ilyen kitöréseire?2021. máj. 24. 10:47
21/28 anonim válasza:
sosem fog róla leszokni, maximum másokat használ, de kb mint a kortársai. mint ahogy te is használsz egy csomó hülye kifejezést, amit a kortársaidtól vettél át.
22/28 anonim válasza:
ez a kor az, amikor az ember ráeszemél, hogy a szűlei nem félistenek, sőt kifejezetten gyarlók, tele hibával. amúgy meg tényleg miattunk ilyen csicskagyász ez az ország.
23/28 anonim válasza:
#5 tudod, 48 éves vagyok és igen, visszaszóltam apámnak, képzeld. aki számodra meglepő módon nem vert meg emiatt. ettől még jó a kapcsolatunk azóta is. az embernek és egy kamasznak is, meleg, szeerető család kell, nem egy rideg, terrorizáló.
24/28 anonim válasza:
#11 ha legalább sejtésed volna mennyi jövevényszavunk van mindenféle helyről amiket mára magyarnak érzel. jó lenne ha ennek kicsit utána néznél mielőtt ilyet leírsz, hogy csak magyarul beszéljen valaki.
25/28 anonim válasza:
Én a "cringe" szót valamelyik nagyobb filmkritikával is foglalkozó oldalon is láttam egy cikkben. Akkor most mi van? :D
26/28 anonim válasza:
Aki itt kardoskodik az új szavak ellen, annak javaslom az ó magyar Mária siralom elolvasását, mert az az „eredeti” magyar nyelv, fogadok wgy szót sem értenétek belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!