Mikor fog leszokni a 13 éves fiam arról, hogy fura szavakat használ?
Ááá ez jó. :D Ki fogja nőni idővel, bár a tinik mindig is használtak szlengeket, valószínűleg ő is fog még pár évig, csak majd rájön, mikor van az ideje. Az osztálytársaim előtt én is használom a cringe, meg literálisan szót (mondjuk azt csak ironikusan), de nagyszülők előtt nyilván eszembe se jutna.
16/L
A legtöbb routerben van szűrési beállítás.
Megváltoztatod a router belépési jelszót. Állítasz egy facebook, youtube, instagram szűrést majd ha megtanul beszélni magyarul és tisztelettel veled akkor vissza kapcsolod.
#3-as ez nem nevelés, hanem csak büntetés.
Régen én is sok szót vettem át, majd hagytam el egy idő után. Rengeteg szó pedig beépült a magyar nyelvbe, ilyen a 'literálisan' is. Nem újdonság mivel régen is volt ilyen, hogy külföldi szavak keveredtek a magyarral és felvettük a szókincsünkbe, majd adtuk át generációról generációra.
Nem lehet hibáztatni a gyereket, ha valamit nem értünk akkor kérdezzünk vagy használjuk az internetet.
20F
De ha apád rádszólt, hogy fejezd már be, akkor még gondolom vissza is szóltál meg sértegetted.
Kicsit kétlem.
Hát azért én nagyon remélem, hogy ezt a "literálisan"-t nem vesszük át. Egyrészt van rá magyar kifejezés, másrészt semmilyen kifejezőerővel nem bír a verbális majomkodáson kívül. A cringe és a kioffol szerintem nem ugyanaz a kategória, középkorú magyartanárként is kifejezetten tetszik a használatuk, természetesen a megfelelő korosztályban.
Az meg, hogy a 13 éves gyereked verbálisan lázad: hát, ennél nagyobb bajod soha az életben ne legyen. És igen, ki fogja nőni. :)
"Ha szólok neki, hogy legalább a nagyszüleivel beszéljen magyarul, akkor megsértődik és elkezd boomerezni" XD
Amúgy én azt gondolom, hogy a felsorolt szavakból több is véglet át fog szivárogni a magyar nyelvbe. Én 28 vagyok, a munkahelyemen a kollégáium mind 25-35 közöttiek, és a hétköznapi beszédben mind rendszeresen használjuk az összes fenti szót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!