Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mikor fog leszokni a 13 éves...

Mikor fog leszokni a 13 éves fiam arról, hogy fura szavakat használ?

Figyelt kérdés
Ilyen angolból átvett dolgokat, hogy cringe, literálisan, kioffoltam és még sorolhatnám. Főleg a literálisan. Ha szólok neki, hogy legalább a nagyszüleivel beszéljen magyarul, akkor megsértődik és elkezd boomerezni meg olyanokat mondani, hogy én őt ne oktassam ki, mert miattunk meg a nagyszülők korosztálya miatt ilyen csicskagyász ez az ország. Ki fogja nőni, vagy csak rosszabb lesz? Mit reagáljak az ilyen kitöréseire?

2021. máj. 24. 10:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
75%
Ez már csak rosszabb lesz 🤷‍♂️
2021. máj. 24. 10:58
 2/28 anonim ***** válasza:
91%

Ááá ez jó. :D Ki fogja nőni idővel, bár a tinik mindig is használtak szlengeket, valószínűleg ő is fog még pár évig, csak majd rájön, mikor van az ideje. Az osztálytársaim előtt én is használom a cringe, meg literálisan szót (mondjuk azt csak ironikusan), de nagyszülők előtt nyilván eszembe se jutna.

16/L

2021. máj. 24. 11:00
 3/28 anonim ***** válasza:
21%

A legtöbb routerben van szűrési beállítás.

Megváltoztatod a router belépési jelszót. Állítasz egy facebook, youtube, instagram szűrést majd ha megtanul beszélni magyarul és tisztelettel veled akkor vissza kapcsolod.

2021. máj. 24. 11:01
 4/28 anonim válasza:
85%

#3-as ez nem nevelés, hanem csak büntetés.

Régen én is sok szót vettem át, majd hagytam el egy idő után. Rengeteg szó pedig beépült a magyar nyelvbe, ilyen a 'literálisan' is. Nem újdonság mivel régen is volt ilyen, hogy külföldi szavak keveredtek a magyarral és felvettük a szókincsünkbe, majd adtuk át generációról generációra.

Nem lehet hibáztatni a gyereket, ha valamit nem értünk akkor kérdezzünk vagy használjuk az internetet.

20F

2021. máj. 24. 11:12
 5/28 anonim ***** válasza:
19%

De ha apád rádszólt, hogy fejezd már be, akkor még gondolom vissza is szóltál meg sértegetted.

Kicsit kétlem.

2021. máj. 24. 11:16
 6/28 anonim ***** válasza:
80%

Hát azért én nagyon remélem, hogy ezt a "literálisan"-t nem vesszük át. Egyrészt van rá magyar kifejezés, másrészt semmilyen kifejezőerővel nem bír a verbális majomkodáson kívül. A cringe és a kioffol szerintem nem ugyanaz a kategória, középkorú magyartanárként is kifejezetten tetszik a használatuk, természetesen a megfelelő korosztályban.

Az meg, hogy a 13 éves gyereked verbálisan lázad: hát, ennél nagyobb bajod soha az életben ne legyen. És igen, ki fogja nőni. :)

2021. máj. 24. 11:36
 7/28 anonim ***** válasza:
39%
Ha valamilyen szót nagyon gyakran használ és téged ez valamilyen rejtélyes okból rettenetesen zavar, csináld azt, amit az én szüleim csináltak velem. Egy időben, talán ilyen 15-16 éves lehettem, minden második szavam a "király" volt, és amikor ezt anyámék megelégelték, két napig amint kiejtettem a számon a "király" szót, ők egyből visszhangozták. Azóta nem használom a kifejezést.
2021. máj. 24. 11:41
 8/28 anonim ***** válasza:
79%
ki fogja noni, a 14 eve ocsem havonta talal valamilyen uj szlenget, amit aztan minden mondataba betesz, majd elfelejti par het mulva.
2021. máj. 24. 11:46
 9/28 anonim ***** válasza:
71%

"Ha szólok neki, hogy legalább a nagyszüleivel beszéljen magyarul, akkor megsértődik és elkezd boomerezni" XD

Amúgy én azt gondolom, hogy a felsorolt szavakból több is véglet át fog szivárogni a magyar nyelvbe. Én 28 vagyok, a munkahelyemen a kollégáium mind 25-35 közöttiek, és a hétköznapi beszédben mind rendszeresen használjuk az összes fenti szót.

2021. máj. 24. 11:54
 10/28 anonim ***** válasza:
49%
Elég ciki hogy így beszél. És 1 év múlva ő is nagyon gáznak fogja tartani. Internetes szlengek szokd meg ha sokat lóg a neten
2021. máj. 24. 12:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!