Mit csináljak, hogy ne "spóroljak" ennyire, ha nem muszáj?
Két felé osztottam úgymond, az egyik a jövőbeli önálló életemre van megtakarítva, amihez nem nyúlok, ha mondjuk a hobbimhoz kell valami, vagy ilyesmi. Viszont, amit így szabadon felhasználhatnék (a saját szabályaim szerint ugye), ahhoz se nyúlok annyira. Gondolkodok valamin, hogy kéne, túlgondolom, mi van, ha a szüleim hülyeségnek tartják, stb. Például a hobbimhoz szeretnék pár dolgot, annyira nem lenne drága, ha azt nézzük mennyi spórolt pénzem van így középsuli melletti diákmunkához képest, akkor meg pláne nem. DE hónapokig rágódok rajta, pedig nem kéne túlgondolni, mert jelentéktelen szinte.
Hogy szokjak le erről a rossz szokásról?
Oszd el úgy, hogy van a megtakarítás, van ami csak indokolt esetben, és van amit el lehet szórni.
Amit az el lehet szórni kategóriába teszel összeget, azt meg ne sajnáld kiadni. Így is ott marad a többi.
Felnőtt nőként is van így pénzem. Havi x összeg minden fizuból félretéve, amit elszórok sokszor hülyeségekre. Pl a hobbimra. :)
Ugyanígy a férjemnek is van, amit ő pl a halaira költ.
Nekem is így van elosztva, hogy van az indokolt eset/jövőben jól jöhet.
Inkább az a baj, hogy az "el lehet szórni" kategóriába sem nyúlok bele :D
Nem akarlak elkeseríteni, de nem hiszem, hogy ez változni fog.
Tiniként ilyen voltam és sajnos felnőtt nőként is ilyennek vagyok. Bosszantó! Már ezerszer megpróbáltam bevenni a letojom tablettát, de nem tudok nyugodtan költekezni. (pedig megtehetném)
Szerintem maga a spòrolàs nem rossz dolog. Azt pròbald meg elengedni, hogy ki mit szòlna èrte. A te pènzed, te kerested meg,a te dolgod. Megpròbàlj meg kevesebb energiàt fektetni a döntès meghozasàba. Ezek pici dologok, de nagyobb dönteseknèl is van olyan, mikor nem csak rossz meg jò döntès van, hanem előnyök ès hàtrànyok. Ès ha a dönteshozatalra tùl sok energiàt pazarolsz az màr egy hàtràny. Nem kell mindig a legjobbat valasztani, elèg az, hogy döntöttèl, ès utana nem kìnoz a dolog.
Ha nem tudtam eldönteni, hogy kell-e valami, sokàig a következő mòdszert alkalmaztam: felìrtam egy papìrra, mait szeretnèk, ès egy perselymalacban gyűjtöttem a cetliket. Akàrhànyszor eszembe jutott, hogy kène, felìrtam. Ìgy egy idő mùlva làtszott, hogy mi az ami egyszeri fellàngolas volt ès csak megtetszett, ès mi az, amire szüksègem van, ès tènyleg szeret èm, mert ezek a dolgok többször szerepeltek. Ìgy a mindennnapi fejbeni ràgòdast àttettem fizikai sìkra, ès nem kötötte le a mentàlis energiàmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!